Τρίτη δόση εμβολίου: Ποιοι εξαιρούνται – Τι θα γίνει με όσους έκαναν J&J και AstraZeneca

cf84cf81ceafcf84ceb7 ceb4cf8ccf83ceb7 ceb5cebcceb2cebfcebbceafcebfcf85 cf80cebfceb9cebfceb9 ceb5cebeceb1ceb9cf81cebfcf8dcebdcf84ceb1
facebookembolio triti dosi astrazeneca johnsonjohnson

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών έδωσε διευκρινίσεις αναφορικά με τη χορήγηση της τρίτης δόσης.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, ανακοίνωσε ποιο εμβόλιο θα χορηγείται στην τρίτη δόση, ενώ διευκρίνισε τι θα γίνει με όσους έκαναν τα εμβόλια της AstraZeneca και τη Johnson & Jonhnson αντίστοιχα.

Η κυρία Θεοδωρίδου ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα για την τρίτη δόση του εμβολίου ανοίγει στις 30 Σεπτεμβρίου για τα άτομα ηλικίας 60 και άνω, ενώ σημείωσε ότι το εμβόλιο της Pfizer θα χορηγείται κατά κύριο λόγο στην τρίτη δόση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, τονίζοντας ότι τα άτομα που είχαν κάνει mRNA εμβόλια θα λάβουν το mRNA εμβόλιο της Pfizer.

Στη συνέχεια, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών δήλωσε ότι όσοι είχαν κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca θα κάνουν την τρίτη δόση με mRNA εμβόλιο.

Παράλληλα, όσοι είχαν κάνει το μονοδοσικό της Johnson&Johnson, υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να κάνουν το ίδιο ή να προχωρήσουν με mRNA εμβόλιο.

Σύμφωνα με τον κυρία Θεοδωρίδου, όσοι είχαν νοσήσει και στη συνέχεια είχαν εμβολιαστεί θεωρούνται επαρκώς ανοσοποιημένα και δεν χρειάζονται την τρίτη δόση.

Η καθηγήτρια επανέλαβε ότι το σκεπτικό για την τρίτη δόση, που έχει αρχίσει να χορηγείται και θα επεκταθεί τις επόμενες ημέρες σε δομές, σε πολίτες άνω των 60 ετών και σε υγειονομικούς, στηρίζεται στη βαθμιαία μείωση αντισωμάτων μετά τους έξι μήνες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποστολή Newsbomb.gr στο Αρκαλοχώρι Κρήτης: Οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους μετά τα 5,8 Ρίχτερ

The Voice: Γιος πασίγνωστου τραγουδιστή ανέβηκε στη σκηνή και σάρωσε τα πάντα (video)

Συνελήφθη ο ληστής της τράπεζας στη Μητροπόλεως – Έφερε βαρύ οπλισμό

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *