Τραβάει το σχοινί με δημοσίευμα η Yeni Safak: Στρατιωτική η μόνη λύση για τα «στρατικοποιημένα» ελληνικά νησιά

cf84cf81ceb1ceb2ceacceb5ceb9 cf84cebf cf83cf87cebfceb9cebdceaf cebcceb5 ceb4ceb7cebccebfcf83ceafceb5cf85cebcceb1 ceb7 yeni safak cf83cf84
fk09041109.medium

Η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Yeni Safak με ακόμη ένα προκλητικό δημοσίευμα αναφέρει πως η μόνη λύση για τα «στρατικοποιημένα» ελληνικά νησιά είναι στρατιωτική.

«Η Τουρκία είναι η πλευρά που νομικά είναι ισχυρή. Για τα στρατικοποιημένα νησιά μόνη λύση είναι η στρατιωτική επιλογή» αναφέρει η Yeni Safak.

To δημοσίευμα στη συνέχεια  σημειώνει: «Τούρκοι και Έλληνες αξιωματούχοι θα συναντηθούν αύριο για την μείωση της στρατιωτικής έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Ελλάδα η οποία μέχρι σήμερα έχει απορρίψει τις εκκλήσεις της διπλωματίας της Τουρκίας για μία δίκαιη μοιρασιά στην Ανατολική Μεσόγειο με την συμφωνία που έκανε με την Αίγυπτο έκλεισε τις πύλες σε αυτή την πιθανότητα.

Ειδικοί αναφέρουν πώς η Τουρκία νομικά είναι ισχυρή και δηλώνουν πως: Το διεθνές δικαστήριο θα υποχρεωθεί να βγάλει μία απόφαση κατά της Ελλάδας. Η Ελλάδα γνωρίζοντας το αυτό και επειδή οι παραβιάσεις δικαιωμάτων δεν συνάδουν με το δίκαιο προσπαθεί αυτά να τα θέσει σε πολιτική βάση. Οι ειδικοί αναφερόμενοι στα εξοπλισθέντα νησιά, είπαν πως η μόνη λύση είναι η στρατιωτική επιλογή».

Στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα μίλησε και ο Χασάν Οζκάν, από το Κέντρο Στρατηγικών Ερευνών Βαλκανίων, ο οποίος μεταξύ άλλων τονίζει ότι αν αποτύχουν οι διπλωματικές επαφές «η Τουρκία έχει το νόμιμο δικαίωμα να εισβάλλει στα ελληνικά νησιά, όπως το έπραξε στη Συρία για την αυτοπροστασία της».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *