Τραμπ στους υποστηρικτές του: Να μην υπάρξει βία και να ηρεμήσουν τα πνεύματα

cf84cf81ceb1cebccf80 cf83cf84cebfcf85cf82 cf85cf80cebfcf83cf84ceb7cf81ceb9cebacf84ceadcf82 cf84cebfcf85 cebdceb1 cebcceb7cebd cf85cf80
AP 20337851602005

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να είναι στρυμωγμένος τις τελευταίες ώρες, όντας κατηγορούμενος για την εισβολή των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου, ωστόσο δεν δείχνει διατεθειμένος να δώσει… αφορμές για επανάληψη παρόμοιων γεγονότων. Στο πλαίσιο αυτό, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε έκκληση προς τους υποστηρικτές του να μην οργανώσουν νέες διαδηλώσεις.

Την ώρα που το κέντρο της Ουάσινγκτον θυμίζει ολοένα και περισσότερο στρατόπεδο, ενόψει της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν την επόμενη εβδομάδα, ορισμένοι από τους υποστηρικτές του απειλούν πως όσα έγιναν πριν μια εβδομάδα ήταν απλώς το… πρώτο πιάτο.

Στη σύντομη ανακοίνωση που εξέδωσε, την ώρα που η Βουλή των Αντιπροσώπων συζητά την παραπομπή του, ο Τραμπ ζητά «από όλους τους Αμερικανούς» να επικρατήσει ηρεμία.

«Υπό το φως των αναφορών για περισσότερες διαδηλώσεις, σας παροτρύνω ΟΧΙ στη βία, ΟΧΙ στην παρανομία και ΟΧΙ βανδαλισμούς οποιουδήποτε είδους», γράφει ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Δεν είναι αυτά που αντιπροσωπεύω και δεν είναι αυτά που αντιπροσωπεύει η Αμερική. Καλώ ΟΛΟΥΣ του Αμερικανούς να βοηθήσουν να χαλαρώσουν οι εντάσεις και να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Σας ευχαριστώ», προσθέτει σε αυτήν την ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: