Υπενθυμίζουμε τους κανόνες υγιεινής στα παιδιά

cf85cf80ceb5cebdceb8cf85cebcceafceb6cebfcf85cebcceb5 cf84cebfcf85cf82 cebaceb1cebdcf8ccebdceb5cf82 cf85ceb3ceb9ceb5ceb9cebdceaecf82
facebookpaidikos stathmos koronoios 1

Πώς προετοιμάζουμε τα παιδιά για την επιστροφή στο σχολείο και ποιους κανόνες υγιεινής πρέπει να τους υπενθυμίσουμε;

Σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς θα χτυπήσει το πρωί της 7ης Σεπτεμβρίου, ωστόσο η ημερομηνία αναμένεται να «κλειδώσει»την 1η Σεπτεμβρίου, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα όπως θα έχουν διαμορφωθεί τις επόμενες ημέρες.

Στις αρχές της εβδομάδας η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε τους όρους έναρξης των εκπαιδευτικών δομών για τη νέα σχολική χρονιά εν μέσω πανδημίας, τονίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων και των κανόνων υγιεινής από γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά.

Μεταξύ άλλων, η Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε την υποχρεωτική χρήσης μάσκας από παιδιά και εκπαιδευτικούς την ώρα του μαθήματος, τον μέγιστο αριθμό μαθητών ανά τμήμα, τον εφοδιασμό των σχολικών μονάδων με αντισηπτικά, αλλά και την πρόβλεψη σχολαστικού καθαρισμού κατά τη διάρκεια λειτουργίας αλλά και μετά το πέρας αυτής.

Εκτός όμως από τα μέτρα που λαμβάνει το ίδιο το κράτος για την προστασία των παιδιών από τον κορονοϊό, εξίσου σημαντικό είναι και οι ίδιοι οι γονείς να μιλήσουμε στα παιδιά μας για τους κανόνες υγιεινής και το πώς θα παραμείνουμε ασφαλείς εν μέσω πανδημίας. Ακόμα κι αν ήδη έχουμε τονίσει πολλάκις τη σημαντικότητα του καλού πλύσιμου των χεριών ή της τήρησης αποστάσεων, ειδικά για τα παιδιά ισχύει το «επανάληψις μήτηρ πάσης μαθήσεως».

Πώς θα υπενθυμίσουμε λοιπόν στα παιδιά μας τους κανόνες υγιεινής;

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *