Υπουργός Ενέργειας Κύπρου: Καμία συζήτηση για περαιτέρω αναβολή εργασιών στην ΑΟΖ

cf85cf80cebfcf85cf81ceb3cf8ccf82 ceb5cebdceadcf81ceb3ceb5ceb9ceb1cf82 cebacf8dcf80cf81cebfcf85 cebaceb1cebcceafceb1 cf83cf85ceb6ceae
platforma arthro

Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για περαιτέρω αναβολή στις εργασίες των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην κυπριακή ΑΟΖ, δήλωσε η υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Νατάσα Πηλείδου, κληθείσα έπειτα από συνάντησή της την Τρίτη με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, να σχολιάσει πληροφορίες για καθυστερήσεις από μέρους των εταιρειών λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» της Κύπρου, η κ. Πηλείδου υπενθύμισε πως ήδη δόθηκε κάποια αναβολή γύρω στον ένα χρόνο στις εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στην κυπριακή ΑΟΖ για να προσθέσει πως δεν υπάρχει καμία συζήτηση για περαιτέρω αναβολή.

Σημείωσε, ακόμα, πως κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με τους Διευθύνοντες Συμβούλους της Chevron και της Noble Energy, στην οποία συμμετείχε και η ίδια, «μας διαβεβαίωσαν ότι όλα βαίνουν καλώς και εάν συνεχίσει η κατάσταση να είναι διαχειρίσιμη θα προχωρήσουμε με τα προγράμματα όπως έχουν συμφωνηθεί. Έχει γίνει αντίστοιχη επικοινωνία και συνεννόηση και με τις υπόλοιπες εταιρείες και ευελπιστούμε ότι η διαχείριση της πανδημίας θα είναι τέτοια ούτως ώστε να μην χρειαστούν περισσότερες αναβολές» επεσήμανε.

Η κ. Πηλείδου ανέφερε πως με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ συζήτησαν όλα τα κύρια θέμα που άπτονται του Υπουργείου του οποίου προΐσταται αναφορικά με την ενέργεια αλλά και τα θέματα εμπορίου και βιομηχανίας και τους σχεδιασμούς που έχουν γίνει και που θα υλοποιηθούν τους επόμενους μήνες τόσο για στήριξη των επιχειρήσεων, λόγω της πανδημίας, με τα διάφορα σχέδια επιχορηγήσεων που θα προκηρυχθούν προσεχώς, αλλά και με διάφορες άλλες δράσεις, όπως το κέντρο στήριξης επιχειρήσεων το οποίο σύντομα θα τεθεί σε εφαρμογή από το Υπουργείο, αλλά και μέτρα που σχεδιάζονται για τη στήριξη της βιομηχανίας.

Για τα ενεργειακά είπε πως «συνεχίζουμε με τους ενεργειακούς σχεδιασμούς όπως είχαν προγραμματιστεί». Ανέφερε πως σε ότι αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την εξοικονόμηση ενέργειας υπάρχουν διάφορα σχέδια τα οποία θα βοηθήσουν και τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις για να αξιοποιήσουν ευκαιρίες και σε ευρύτερο επίπεδο συνεχίζεται η προσπάθεια με τα έργα κοινού ενδιαφέροντος και όλες τις σημαντικές προτεραιότητες ούτως ώστε να μπορέσουμε να θέσουμε ένα τέλος στην ενεργειακή απομόνωση της Κύπρου και να φιλελευθεροποιηθεί η αγορά ηλεκτρισμού».

Γράψτε το σχόλιό σας

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *