Υπόθεση Ναβάλνι: Η Ρωσία καταγγέλλει «εκτεταμένη εκστρατεία παραπληροφόρησης με στόχο την επιβολή κυρώσεων»

cf85cf80cf8cceb8ceb5cf83ceb7 cebdceb1ceb2ceaccebbcebdceb9 ceb7 cf81cf89cf83ceafceb1 cebaceb1cf84ceb1ceb3ceb3ceadcebbcebbceb5ceb9

Κατά των επικριτών της στρέφεται η Ρωσία καταγγέλλοντας «εκστρατεία παραπληροφόρησης» που έχει στόχο να επιβληθούν νέες κυρώσεις στη Μόσχα, έπειτα από έκκληση των μελών της Ομάδας των Επτά (G7) να οδηγηθούν «επειγόντως» στη δικαιοσύνη οι δράστες της δηλητηρίασης του αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι.

Σε σχετική της ανακοίνωση η ρωσική διπλωματία αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η εκτεταμένη εκστρατεία παραπληροφόρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι η προφανής απόδειξη πως οι οργανωτές της δεν νοιάζονται για την υγεία του Ναβάλνι, αλλά επιδιώκουν να κινητοποιήσουν για επιβολή κυρώσεων».

Η Ρωσία επιμένει πως κανένα ίχνος δηλητηρίου δεν εντοπίσθηκε από τους ρώσους γιατρούς στον οργανισμό του Ναβάλνι, ο οποίος νοσηλεύθηκε κατεπειγόντως στα τέλη Αυγούστου στη Σιβηρία, και ζητάει αποδείξεις τις οποίες η Γερμανία δεν έχει ακόμη παράσχει, σύμφωνα με τη Μόσχα.

«Συνεχίζουμε να ζητούμε επίμονα από τη γερμανική πλευρά να μας δώσει τις πληροφορίες από την ιατρική εξέταση του κ. Ναβάλνι περιλαμβανομένων των αποτελεσμάτων των βιοχημικών αναλύσεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ρωσικής διπλωματίας, στην οποία καταγγέλλονται «αβάσιμες επιθέσεις» εναντίον της Ρωσίας.

AP 19272528991784

AP 19272528991784

«Η γερμανική πλευρά δυστυχώς φρενάρει τη διαδικασία» και «η υστερία γύρω απ’ αυτή την υπόθεση δεν παύει να αυξάνεται», προστίθεται στην ανακοίνωση, στην οποία επαναλαμβάνεται μια κατηγορία που έχει διατυπωθεί επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες εναντίον του Βερολίνου.

Ο γερμανός πρεσβευτής, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναμένεται σήμερα στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για συνομιλίες πάνω στο θέμα, σύμφωνα με το Βερολίνο.

Η Μόσχα καλεί το Βερολίνο να μοιραστεί μαζί της τις πληροφορίες για την υγεία του επικριτή του Κρεμλίνου

AP 19360522649133

AP 19360522649133

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κάλεσε σήμερα τη Γερμανία να μοιραστεί τις ιατρικές πληροφορίες αναφορικά με την υγεία του Αλεξέι Ναβάλνι καθώς υπάρχουν υποψίες ότι ο επικριτής του Κρεμλίνου δηλητηριάστηκε τον περασμένο μήνα.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ κατηγόρησε επίσης το Βερολίνο ότι καθυστερεί αυτή την διαδικασία.

Σε ανακοίνωσή του, το ρωσικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι μη διαθέτοντας αυτές τις πληροφορίες παρεμποδίζονται οι ρωσικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου από το να διακριβώσουν τί συνέβη μετά την κατάρρευση του Ναβάλνι στη διάρκεια μιας εσωτερικής πτήσης στη Ρωσία αφού ήπιε τσάι, το οποίο σύμφωνα με τους συμμάχους του ήταν δηλητηριασμένο.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *