Υπόθεση Ναβάλνι: Το «δυνατό» αποδεικτικό στοιχείο, το οποίο πλέον βρίσκεται εκτός Ρωσίας

cf85cf80cf8cceb8ceb5cf83ceb7 cebdceb1ceb2ceaccebbcebdceb9 cf84cebf ceb4cf85cebdceb1cf84cf8c ceb1cf80cebfceb4ceb5ceb9cebacf84
AP 19360522649133

Εκτός Ρωσίας μεταφέρθηκε από τους υποστηρικτές του Αλεξέι Ναβάλνι ένα αντικείμενο που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ένα σημαντικό στοιχείο στην έρευνα για τη δηλητηρίαση του, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Όπως ανακοινώθηκε, πρόκειται για ένα μπουκάλι νερού που βρέθηκε μέσα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης, ο οποίος σύμφωνα με τη Γερμανία και με άλλες δυτικές κυβερνήσεις δηλητηριάστηκε με νευροτοξικό παράγοντα.

Η ομάδα του Ναβάλνι ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, ότι το μπουκάλι νερού αφαιρέθηκε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου στην πόλη Τομσκ της Σιβηρίας τον περασμένο μήνα και μεταφέρθηκε στη Γερμανία, όπου βρέθηκαν ίχνη του νευροτοξικού παράγοντα Νόβιτσοκ.

Όταν ερωτήθηκε για το εύρημα αυτό, το Κρεμλίνο απάντησε σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι Ρώσοι ειδικοί δεν κατάφεραν να εξετάσουν το μπουκάλι και ότι η Μόσχα, ως εκ τούτου, δεν είναι σε θέση να σχολιάσει.

Η Ρωσία λέει ότι χρειάζεται να δει περισσότερες αποδείξεις προτού ξεκινήσει μια επίσημη ποινική έρευνα για την υπόθεση Ναβάλνι.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *