Φθιώτιδα: Ο απίστευτος τρόπος που προσπάθησαν να εξαπατήσουν οδηγούς ταξί

cf86ceb8ceb9cf8ecf84ceb9ceb4ceb1 cebf ceb1cf80ceafcf83cf84ceb5cf85cf84cebfcf82 cf84cf81cf8ccf80cebfcf82 cf80cebfcf85 cf80cf81cebfcf83
facebook2529340
Θύματα απατεώνων έπεσαν επαγγελματίες αυτοκινητιστές σε περιοχή της Λοκρίδας από επιτήδειους που χρησιμοποίησαν τη μέθοδο τραπεζικής συναλλαγής «Λεφτά στο Λεπτό», για να τους αποσπάσουν χρήματα.

Η μέθοδος έχει ξαναχρησιμοποιηθεί ευρέως στο κοντινό παρελθόν, αλλά με διαφορετικό σενάριο, καθώς απευθυνόταν σε άλλο κλάδος επαγγελματιών.

Στην προκειμένη περίπτωση άγνωστος τηλεφώνησε το απόγευμα της Παρασκευής (22/1) σε τρεις – τουλάχιστον – ταξιτζήδες και τους ζήτησε τιμή για να παραλάβουν τη μητέρα του και να τη πάνε στη Λάρισα. Δικαιολογήθηκε όμως ότι δεν είχε μετρητά και τους ζήτησε κωδικό για να γίνει η συναλλαγή ηλεκτρονικά.

Το «μυστικό» είναι ότι με την υπηρεσία «Λεφτά στο Λεπτό» χρεώνεις το λογαριασμό σου για το ποσό που θέλεις και η τράπεζα σου δίνει έναν κωδικό τον οποίο μπορεί να τον χρησιμοποιήσει ο οποιοσδήποτε σε οποιοδήποτε μηχάνημα για να εισπράξει τα χρήματα που έχετε συμφωνήσει. Ο απατεώνας όμως ποντάροντας ότι το υποψήφιο «θύμα» δε γνωρίζει πως λειτουργεί η υπηρεσία, τους ενημερώνει ότι τον κωδικό το θέλει για να τους βάλει χρήματα στο λογαριασμό τους!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport τουλάχιστον σε μία περίπτωση κατάφερε να εισπράξει χρήματα. Έτερος επαγγελματίας δεν θέλησε να μπλέξει με τράπεζα και σε μία ακόμη περίπτωση ο ταξιτζής δεν είχε χρήματα στο λογαριασμό του και φυσικά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τη συναλλαγή.

Οι επαγγελματίες στη συγκεκριμένη περιοχή ενημερώθηκαν στη συνέχεια μεταξύ τους για την συγκεκριμένη απάτη. Πρέπει να θεωρείται σίγουρο όμως ότι οι απατεώνες θα ξαναπροσπαθήσουν, είτε σε άλλη περιοχή είτε με άλλο σενάριο να εξαπατήσουν κάποιους συνανθρώπους μας, βασιζόμενοι ότι δε γνωρίζουν όλοι από τραπεζικές συναλλαγές.

Προσοχή λοιπόν γιατί οι απάτες πληθαίνουν με μεγάλη ποικιλία σεναρίων. Σε ειδική σελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, υπάρχουν οι περισσότερες περιπτώσεις από αυτές και γενικά συμβουλές ώστε να μην πέσετε θύματα απάτης.

Πηγή: lamiareport.gr

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *