Φιλανθρωπικό NFT από τον Mick Jagger και τον Dave Grohl

cf86ceb9cebbceb1cebdceb8cf81cf89cf80ceb9cebacf8c nft ceb1cf80cf8c cf84cebfcebd mick jagger cebaceb1ceb9 cf84cebfcebd dave grohl
mick jagger dave grohl 12572495

Ένα ψηφιακό έργο τέχνης δημιούργησαν για καλό σκοπό ο Mick Jagger και ο Dave Grohl.

Ο Mick Jagger ένωσε τις δυνάμεις του στο νέο τραγούδι «Eazy Sleazy» με τον Dave Grohl και σε αυτή την παρέα δύο από των πιο δημιουργικών θρύλων της rock & roll όλων των εποχών προστίθεται τώρα ένας τρίτος θρυλικός καλλιτέχνης, ο 3D artist Oliver Latta, γνωστός ο Extraweg.

Ο Mick Jagger και ο Extraweg συνεργάστηκαν για τη δημιουργία ενός οπτικοακουστικού NFT (μη ανταλλάξιμου στοιχείου) με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, το οποίο περιέχει ένα επαναλαμβανόμενο απόσπασμα του «Eazy Sleazy».

Το οπτικοακουστικό έργο διαρκείας 30 δευτερολέπτων αποτυπώνει με σουρεαλιστικό τρόπο την υπέρβαση των ορίων του ανθρώπινου νου και την πρόοδο στο χείλος της κοινωνικής κατάρρευσης για να προσφέρει μια πολύ απαραίτητη στιγμή καλλιτεχνικής ανακούφισης καθώς ο κόσμος βγαίνει με αργούς ρυθμούς από το lockdown.

Το NFT τέθηκε σε δημοπρασία μόνο για 24 ώρες στη διαδικτυακή αγορά «Nifty Gateway».

Το 100% των εσόδων θα διαμοιραστεί σε μια σειρά οργανώσεων.

Μεταξύ τους το «Music Venue Trust», μία Βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση που έχει ως στόχο την προστασία και τη βελτίωση των χώρων μουσικής της λαϊκής βάσης, το «Back-up», το οποίο παρέχει οικονομική υποστήριξη σε επαγγελματίες της τεχνολογίας στον κλάδο της ψυχαγωγίας που είναι σοβαρά άρρωστοι ή τραυματισμένοι ή στα επιζώντα μέλη των οικογενειών τους και η Εθνική Ένωση Ανεξάρτητων Χώρων (NIVA), μία οργάνωση που εργάζεται για τη διατήρηση και τη φροντίδα του οικοσυστήματος ανεξάρτητων χώρων και χρηματοδοτών ζωντανών παραστάσεων σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί επίσης σε διάφορους περιβαλλοντολογικούς κούπες.

Η πρώτη συλλογή NFT του Mick Jagger γιορτάζει την παρθενική μουσική συνεργασία μεταξύ του ηγέτη των Rolling Stones και του frontman των Foo Fighters.

Στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού εγχειρήματος, κανένας από τους δύο μουσικούς δεν πρόκειται να λάβει έσοδα από το «Eazy Sleazy», το οποίο είναι αποκλειστικά διαθέσιμο στο κανάλι του Mick Jagger στο YouTube και στους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα.

ΠΗΓΗ