Φον ντερ Λάιεν για Sofagate: Ένιωσα πληγωμένη και μόνη, ως γυναίκα και Ευρωπαία

cf86cebfcebd cebdcf84ceb5cf81 cebbceacceb9ceb5cebd ceb3ceb9ceb1 sofagate ceadcebdceb9cf89cf83ceb1 cf80cebbceb7ceb3cf89cebcceadcebdceb7
facebookvon der leyen

«Ένιωσα πληγωμένη και μόνη: Ως γυναίκα και Ευρωπαία» δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε μια έντονη ομιλία ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου, σχετικά με όσα σημειώθηκαν στο πλαίσιο του αποκαλούμενου «Sofagate» κατά την επίσκεψη της ίδιας και του Σαρλ Μισέλ στην Τουρκία.  

«Είμαι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είμαι η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Και έτσι περίμενα να με αντιμετωπίσουν όταν επισκέφθηκα την Τουρκία πριν από δύο εβδομάδες, σαν πρόεδρο της Κομισιόν. Αλλά δεν με αντιμετώπισαν έτσι».

«Δεν μπορώ να σκεφτώ δικαιολογία για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκα στις Ευρωπαϊκές Συνθήκες. Οπότε, πρέπει να συμπεράνω, συνέβη επειδή είμαι γυναίκα. Θα γινόταν αυτό εάν φορούσα κοστούμι και γραβάτα; Στις εικόνες των προηγούμενων συναντήσεων, δεν είδα έλλειψη καρεκλών. Μα, από την άλλη, ούτε γυναίκα είδα σε εκείνες τις εικόνες» πρόσθεσε.

«Πολλοί από εσάς μπορεί να είχατε παρόμοιες εμπειρίες στο παρελθόν. Ειδικά οι γυναίκες του κοινοβουλίου, είμαι σίγουρη, ξέρουν ακριβώς πώς ένιωσα. Ένιωσα πληγωμένη και μόνη: Ως γυναίκα και ως Ευρωπαία. Επειδή αυτό δεν έχει να κάνει με το πρωτόκολλο ή το πώς θα καθόμαστε. Αυτό αφορά στον πυρήνα αυτού που είμαστε. Αυτό έχει να κάνει με τις αξίες τις οποίες αντιπροσωπεύει η Ένωσή μας. Και αυτό δείχνει πόσο δρόμο έχουμε ακόμα για να αντιμετωπίζονται οι γυναίκες με ισότητα. Πάντα και παντού. Φυσικά ξέρω ότι είμαι σε προνομιούχα θέση. Είμαι η πρόεδρος ενός θεσμού, ο οποίος είναι σεβαστός ανά τον κόσμο. Και, ακόμα σημαντικότερο, ως ηγέτης, μπορών να μιλώ και να ακούγομαι. Αλλά τι γίνεται με τα εκατομμύρια γυναίκες που δεν μπορούν; Γυναίκες που πληγώνονται κάθε ημέρα σε κάθε γωνιά του πλανήτη μα δεν έχουν τη δύναμη ούτε τη θέση για να μιλήσουν;».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκική NAVTEX: Δεσμεύουν περιοχές στην καρδιά του Αιγαίου για άσκηση έρευνας και διάσωσης

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *