Φουντώνουν ξανά τα σενάρια ότι ο κορονοϊός φτιάχτηκε σε εργαστήριο της Κίνας

cf86cebfcf85cebdcf84cf8ecebdcebfcf85cebd cebeceb1cebdceac cf84ceb1 cf83ceb5cebdceaccf81ceb9ceb1 cf8ccf84ceb9 cebf cebacebfcf81cebfcebd

Το φιλί της ζωής στη θεωρία συνωμοσίας που θέλει τον κορονοϊό να κατασκευάζεται σε πειραματικό εργαστήριο της Ουχάν και να απελευθερώνεται κατά λάθος έδωσε πρόσφατα ένας αμερικανός συγγραφέας.

Το πόνημά του υποδέχτηκαν μάλιστα αρκετοί επιστήμονες με θετικό τρόπο, λέγοντας πως είναι «απόλυτα πιθανό».

Στο διήγημα των 12.000 λέξεων για λογαριασμό του «New York Magazine», ο Nicholson Baker ισχυρίζεται πως ο SARS-CoV-2, ο ιός που ευθύνεται για την Covid-19, κατασκευάστηκε εσκεμμένα από μοχθηρούς επιστήμονες ώστε να γίνουν πλούσιοι μέσα στην πανδημία.

AP 20021249338334

«Επιστρέφω στο βασικό, αινιγματικό γεγονός», γράφει ο Nicholson για τον μυστηριώδη ιό «που εξελίχθηκε υποτίθεται χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση και έγινε αντιληπτός στη μόνη πόλη του κόσμου με ένα εργαστήριο που χρηματοδοτούνταν για χρόνια από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ώστε να κάνει πειράματα σε σκοτεινούς ιούς νυχτερίδων».

«Ποιες είναι οι πιθανότητες;», αναρωτιέται ο συγγραφέας με νόημα. Η ιστορία παραθέτει μάλιστα αρκετούς επιστήμονες και ειδικούς που συμφωνούν πως ο ιός ήταν εργαστηριακά κατασκευασμένος και απελευθερώθηκε, όπως όλα δείχνουν, από το εργαστήριο της Ουχάν.

«Υπάρχει μια λογική πιθανότητα να έχουμε να κάνουμε με το αποτέλεσμα ενός εργαστηριακού ατυχήματος», είπε τον Ιούλιο στον Baker η Alina Chan, επιστήμονας του MIT και του Harvard.

AP 20021243177842

Ο Baker ισχυρίζεται πως πέρασε μήνες για να φτιάξει το άρθρο του, ένα προϊόν μυθοπλασίας μεν, που πατά ωστόσο σε ό,τι ο ίδιος θεωρεί πραγματικότητα.

Ο Baker παραθέτει μάλιστα και άλλα παραδείγματα εργαστηριακών ατυχημάτων, όταν απελευθερώθηκαν στην ατμόσφαιρα στελέχη γρίπης και άλλων νόσων.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *