Φωτιά στην Εύβοια: Μεγάλες αναζωπυρώσεις σε Αβγαριά και Γαλατσώνα

cf86cf89cf84ceb9ceac cf83cf84ceb7cebd ceb5cf8dceb2cebfceb9ceb1 cebcceb5ceb3ceaccebbceb5cf82 ceb1cebdceb1ceb6cf89cf80cf85cf81cf8ecf83
facebookgalatsona

Εφιάλτης δίχως τέλος στη Βόρεια Εύβοια.

Πολύ μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς που κατακαίει την Βόρεια Εύβοια, σημειώθηκε στα χωριά Αβγαριά και Γαλατσώνα το μεσημέρι της Δευτέρας.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις μεγάλες αναζωπυρώσεις, με τις κυριότερες προσπάθειες να επικεντρώνονται στα χωριά Αβγαριά και Γαλατσώνα καθώς οι φλόγες έχουν πλησιάσει απειλητικά και στα δύο χωριά.

Σύμφωνα με το OPEN, τις τελευταίες ώρες το μέτωπο που κατευθύνεται προς το χωριό «φούντωσε» καθώς εντάθηκαν οι άνεμοι που πνέουν.

Οι πυροσβέστες έχουν κινητοποιηθεί για να σβήσουν τη φωτιά που καίει στη χαράδρα, καθώς υπάρχουν φόβοι πως εάν ξεφύγει το μέτωπο θα κινδυνέψει άμεσα το χωριό.

Επίσης τις τελευταίες ώρες έχουν καταγραφεί αναζωπυρώσεις και στα Ελληνικά. Σημειώνεται πως οι πυκνοί καπνοί δυσκολεύουν τη ρίψη νερού σε ευαίσθητα σημεία από τα εναέρια μέσα, καθώς οι καπνοί δεν καλύπτουν μόνο την Βόρεια Εύβοια αλλά έχουν φτάσει μέχρι το Βελούχι της Ευρυτανίας, ενώ η κατάσταση από χθες το απόγευμα και μέσα στην πόλη της Λαμίας είναι αποπνικτική.

Το μέτωπο στο Ασμίνι είναι περισσότερο επικίνδυνο και έχει κατεύθυνση προς το χωριό.

Στο χωριό Καματριάδες, το μεσημέρι, τα μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες για να σταματήσουν τη φωτιά και δίπλα τους οι κάτοικοι με αλυσοπρίονα και μηχανήματα ρίχνουν τα δέντρα, έτσι ώστε αν φτάσει η φωτιά, τουλάχιστον να μην ανέβουν ψηλά οι φλόγες και κινηθούν με μεγαλύτερη ένταση και σε μεγαλύτερή απόσταση.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *