Φωτιές στην Αττική: Μεγάλο ντοκιμαντέρ για τις πυρκαγιές που έκαναν στάχτη χιλιάδες στρέμματα

cf86cf89cf84ceb9ceadcf82 cf83cf84ceb7cebd ceb1cf84cf84ceb9cebaceae cebcceb5ceb3ceaccebbcebf cebdcf84cebfcebaceb9cebcceb1cebdcf84cead
facebookntokimanter attiki fwties

Έρχεται το πρώτο ντοκιμαντέρ του DEBATER: Το καλοκαίρι του 2021 έγινε στάχτη το 16% των δασών της Αττικής -περίπου το ένα έκτο του συνόλου.

Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων CORINE της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάηκαν περίπου 240.000 στρέμματα στην Αττική, εκ των οποίων τα 186.000 στρέμματα ήταν δασικές εκτάσεις. Σχίνο, Βίλια, Βαρυμπόμπη και Κερατέα ήταν τα επίκεντρα των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών -άλλοτε καταπράσινοι πνεύμονες της Αττικής. Συνολικά, σε όλη την Ελλάδα κάηκαν πάνω 1 εκατομμύριο 500 χιλιάδες στρέμματα δάσους, με την Βόρεια Εύβοια να βιώνει τη μεγαλύτερη καταστροφή στα χρονικά.

Το DEBATER βρέθηκε στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής, συνάντησε κατοίκους και τοπικούς άρχοντες και συνομίλησε με τον καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ, Ευθύμιο Λέκκα.

Μια μεγάλη έρευνα του DEBATER για τον πύρινο εφιάλτη του περασμένου καλοκαιριού. Τα λάθη, η πραγματική έκταση της καταστροφής και η “μαύρη” παρακαταθήκη που αφήνουμε στην επόμενη γενιά.

Δείτε το trailer στο Debater.gr

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *