Χάρτης «διαστημικών σκουπιδιών» παρακολουθεί 200 «ωρολογιακές βόμβες» έτοιμες να εκραγούν

cf87ceaccf81cf84ceb7cf82 ceb4ceb9ceb1cf83cf84ceb7cebcceb9cebacf8ecebd cf83cebacebfcf85cf80ceb9ceb4ceb9cf8ecebd cf80ceb1cf81
facebookspace

Έναν χάρτη που παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τα επικίνδυνα διαστημικά…σκουπίδια που «ταξιδεύουν» γύρω απο τη Γη δημιούργησαν οι επιστήμονες.

Χιλιάδες αντικείμενα που έχει κατασκευάσει ο άνθρωπος βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη και τα περισσότερα από αυτά δεν βρίσκονται πλέον σε λειτουργία.

Αυτά τα «διαστημικά σκουπίδια» όπως ονομάζονται θέτουν σε κίνδυνο πολλούς από τους εν λειτουργία δορυφόρους που παρέχουν ζωτικής σημασίας υπηρεσίες, όπως το GPS ή προειδοποιήσεις για διάφορά καιρικά φαινόμενα στη Γη.

[embedded content]

Και θα μπορούσαν να συγκρουστούν με κάποιους από αυτούς. Για να παρακολουθήσει και να προβλέψει τη συμπεριφορά τους, ο καθηγητής Μορίμπα Τζα και οι συνεργάτες του δημιούργησαν τον AstriaGraph έναν χάρτη -σχεδόν πραγματικού χρόνου- όπου κάθε αντικείμενο εντοπίζεται στο διάστημα.

Το εν λόγω σύστημα εξηγούν οι εμπνευστές του παρακολουθεί περίπου 200 .000 «ωρολογιακές βόμβες» που θα μπορούσαν να εκραγούν σε χιλιάδες κομμάτια ανά πάσα στιγμή.

Πηγή: BBC

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Oscars 2021 – Όσκαρ 2021: Αυτοί είναι οι μεγάλοι νικητές της φετινής απονομής

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *