Χάρτης ECDC για τον κορονοϊό στην Ευρώπη: Υπάρχουν τέσσερις «πράσινες» περιοχές και είναι στην Ελλάδα

cf87ceaccf81cf84ceb7cf82 ecdc ceb3ceb9ceb1 cf84cebfcebd cebacebfcf81cebfcebdcebfcf8acf8c cf83cf84ceb7cebd ceb5cf85cf81cf8ecf80ceb7 cf85

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τον αναθεωρημένο χάρτη με τις περιοχές τις ΕΕ που πλήττονται από τον νέο κορονοϊό. Σε αυτόν τον χάρτη υπάρχουν 4 «πράσινες» περιοχές. Και είναι και οι τρεις στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία (που μπορείτε να διαβάστε αναλυτικά εδώ) Ήπειρος, νησιά Ιονίου, Κυκλάδες και Δωδεκάννησα είναι οι μόνες «πράσινες» από κορονοϊό περιοχές σε όλη την ΕΕ.

Εκτός από την Ελλάδα, την Φινλανδία και την Ισλανδία, που είναι χρωματισμένες «πορτοκαλί» όλη η υπόλοιπη Ευρώπη βρίσκεται στο «κόκκινο», δηλαδή καταγράφονται πάνω από 150 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού.

Να σημειωθεί ότι το ECDC δεν συλλέγει στοιχεία για τη Βρετανία, την Ελβετία, τις βαλκανικές χώρες (εκτός εκείνων που είναι μέλη της ΕΕ), την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και τη Ρωσία.

Οι χάρτες του ECDC ανανεώνονται κάθε Πέμπτη, σύμφωνα με τη Σύσταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που έχει ως στόχο την εφαρμογή μιας συντονισμένης προσέγγισης μεταξύ των χωρών της ΕΕ όσον αφορά τον περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *