Χαμός για μία θέση στο Ηρώδειο! Θέλουν να δουν την Μπελούτσι (pics)

cf87ceb1cebccebfcf82 ceb3ceb9ceb1 cebcceb9ceb1 ceb8ceb5cf83ceb7 cf83cf84cebf ceb7cf81cf89ceb4ceb5ceb9cebf ceb8ceb5

Η Μόνικα Μπελούτσι έρχεται σύντομα στη χώρα μας, δίνοντας διπλή παράσταση στο Ηρώδειο.

Η «αιώνια γυναίκα της Ιταλίας» έρχεται για να υποδυθεί την «αιώνια ντίβα της όπερος», τη Μαρία Κάλλας. Μάλιστα η Μπελούτσι θα δώσει και δεύτερη παράσταση μιας και τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν σε χρόνο – ρεκόρ.

Η Μάνικα Μπελούτσι, μία από τις διασημότερες και ωραιότερες σταρ του παγκόσμιου κινηματογράφου, η οποία θα επισκεφθεί τη χώρα μας τον επόμενο μή­να, τούτη φορά όχι για να κά­νει διακοπές στο αγαπη­μένο της ελ­ληνικό νησί, την Πάρο, αλλά για να σαγηνεύσει το ελληνικό κοινό σε έναν θεατρικό μονόλογο, βασισμέ­νο σε επιστολές και αναμνήσεις της Μαρίας Κόλλας, στο Ωδείο του Ηρώδου Αττικού, υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Τομ Βολφ.

belucci4

Σύμφωνα με τo ρεπορτάζ της “Espresso” τη μετάκληση εξασφάλισε για τη χώρα ο πολιτιστι­κός οργανισμός “Λυκόφως” του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου. Μάλιστα, κατόπιν μεγάλης ζήτησης, το ΚΑΣ ενέκρινε την προσθήκη μιας επιπλέον βραδιάς κι έτσι οι δύο μοναδικές ημερομηνίες διεξαγωγής της παρά­στασης είναι στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου – κορονοϊού επιτρέποντος φυσικά.

Η αισθαντική ανάγνωση από τη Μάνικα Μπελούτσι των αδημοσίευτων κειμένων και επιστολών της Ελληνίδας ντίβας της όπερας, υπό τον τίτλο «Maria Callas:Lettres & Memoires* («Μαρία Κόλλας: Επιστολές και Αναμνήσεις») έκανε πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2019 στο θέατρο Marigny του Παρισιού και ολοκλήρωσε τις παραστάσεις της την περασμένη άνοιξη, έπειτα από μια sold out σεζόν.

Η ανάγνωση βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Τομ Βολφ σκηνοθέτη και της παράστασης, αλλά και της πρόσφατης ταινία «Maria by Callas», που περιλαμ­βάνει πάνω από 350 αδημοσίευτα γράμματα της Κάλλος, γραμμένο από την ίδια στη διάρκεια 30 ετών (1946-1977). Φέρνοντας στο φως κρυφές και άγνωστες πτυχές της Μαρίας Κόλλας, η Μάνικα Μπελούτσι θα μας ταξιδέψει στο μο­νοπάτι της ζωής της μεγάλης ντίβας, μιας ζωής που χαρακτηρί­στηκε από επιτυχίες, δόξα, φήμη, σκάνδαλα και προσωπικές σιωπη­ρές δοκιμασίες.

Για τη Μάνικα Μπελούτσι ήταν η πρώτη θεατρική εμπειρία, την οποία απόλαυσε τόσο πολύ που ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα των παραγωγών να περιοδεύ­σει με το συγκεκριμένο πρότζεκτ τέχνης. Η σούπερ σταρ από την Ιταλία, μάλιστα, ήταν εκείνη που επέλεξε συμβο­λικά τη γενέτειρά της (Festival dei Due Mondi, Spoleto, 27 Αυγούστου 2020) και τον τόπο καταγωγής της μεγά­λης σοπράνο (Ηρώδειο, 28- 29 Σεπτεμβρίου 2020) για την έναρξη της διε­θνούς περιοδείας της παράστασης.

GALLERY

ΔΕΣ ΤΗ GALLERY

ΠΗΓΗ