Χοντορκόφσκι: Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες δρούσαν στην Ελλάδα- Τι στόχους είχαν

cf87cebfcebdcf84cebfcf81cebacf8ccf86cf83cebaceb9 cebfceb9 cf81cf89cf83ceb9cebaceadcf82 cebccf85cf83cf84ceb9cebaceadcf82 cf85cf80ceb7
facebookkhodorkovsky

Την αναφορά του ιδρύματός του όσον αφορά σε επεμβάσεις του Κρεμλίνου και ρωσικών μυστικών υπηρεσιών σε ξένες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, παρουσίασε τη Δευτέρα, ενώπιον ειδικής επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου, ο Ρώσος πρώην ολιγάρχης, Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, που ζει τα τελευταία χρόνια στο Λονδίνο.  

Όπως αναφέρει ο Κώστας Ονισένκο, Έλληνας δημοσιογράφος στο Κίεβο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ομάδα Χοντορκόφσκι και τα οποία παρουσίασε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ρώσοι ειδικοί απεσταλμένοι υποστήριζαν συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα με σκοπό τη δημιουργία πολιτικών – υποχειρίων. Ακόμη, σχεδιαζόταν η δημιουργία ενός φιλορωσικού κόμματος, ενώ επιδιωκόταν η καλλιέργεια αντιευρωπαϊκού και αντιαμερικανικού κλίματος στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Κώστα Ονισένκο, στην αναφορά του για την Ελλάδα ο Χοντορκόφσκι είπε τα εξής: «Συνεργάτες του Ευγένι Πριγκόζιν, ερχόντουσαν στην Ελλάδα προκειμένου να εξετάσουν τις δυνατότητες επιρροής στην πολιτική της χώρας και της Ε.Ε. στο σύνολο της. Έχουμε βάσιμες υποψίες ότι σχεδίαζαν τη στήριξη φιλο-κρεμλινικών υποψηφίων στις τοπικές εκλογές. Σε αυτή τη βάση σχεδιαζόταν η δημιουργία φιλο-κρεμλινικού κόμματος στην Ευρώπη και επίσης η χρησιμοποίηση ελεγχόμενων πολιτικών για την αναδιανομή των πόρων των ελίτ υπέρ των ρωσικών εταιρειών».

«Οι πολιτικοί αναλυτές του Κρεμλίνου σημείωναν ότι για το 2019 υπήρχαν ήδη 15 πολιτικοί που περίμεναν την βοήθεια του Κρεμλίνου. 12 από αυτούς ενεργοί δήμαρχοι, ένας αναπληρωτής δήμαρχος, ένας ενεργός περιφερειάρχης και ένας υποψήφιος για περιφερειάρχης. Επίσης οι ίδιοι αναφέρουν ότι υπάρχουν ακόμα περίπου 30 φιλο-κρεμλινικοί δήμοι, με τους οποίους έχουν δημιουργηθεί επαφές και χρειάζονται περαιτέρω δουλειά. Ξεχωριστά επισημαίνεται η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα».

«Έχουμε έγγραφα σύμφωνα με τα οποία οι πολιτικοί αναλυτές του Κρεμλίνου σχεδίαζαν να ενισχύουν τις αντι-ευρωπαικές και αντιαμερικανικές διαθέσεις ανάμεσα στους υποψηφίους. Σύμφωνα με την άποψή μας, οι δομές του Πριγκόζιν είναι στενά συνδεδεμένες με την FSB (ρωσική μυστική υπηρεσία) και το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας».

Πηγή: Orthodoxtimes.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Αυτή είναι η 20χρονη που στραγγαλίστηκε – Τα κίνητρα των δραστών

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *