Χρήστος Μάστορας: Η καταγωγή του από τη βόρεια Ήπειρο και ο ρατσισμός

cf87cf81ceaecf83cf84cebfcf82 cebcceaccf83cf84cebfcf81ceb1cf82 ceb7 cebaceb1cf84ceb1ceb3cf89ceb3ceae cf84cebfcf85 ceb1cf80cf8c cf84ceb7
xristos mastoras

Ο γνωστός τραγουδιστής Χρήστος Μάστορας ήταν καλεσμένος στο «Ενώπιος Ενωπίω» που παρουσιάζει ο Νίκος Χατζηνικολάου, σε μια εφ’όλης της ύλης συνέντευξη.

Ο γνωστός τραγουδιστής Χρήστος Μάστορας μίλησε, εκτός των άλλων, και για την καταγωγή του από χωριό στην βόρεια Ήπειρο, αλλά και για τις σχέσεις Ελλήνων και Αλβανών.

«Προσωπικά δεν βίωσα τον ρατσισμό όταν ήρθαμε στην Ελλάδα. Όταν το 1990 όμως επαναπατρίστηκαν οι γονείς μου, γιατί μου αρέσει να χρησιμοποιώ αυτή την κουβέντα, τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά.

Οι Έλληνες υποδέχθηκαν τους Βορειοηπειρώτες με ανοιχτές αγκάλες. “Τα αδέλφια μας οι Βορειοηπειρώτες”.

Σιγά σιγά όμως καλλιεργήθηκε στα media ένα αίσθημα φόβου απέναντι στους Αλβανούς που είχαν μόλις έρθει στην

Ελλάδα. Κάποια ίσως να ήταν όντως εγκληματίες, κάποιοι είχαν βγει από τις φυλακές αλλά δυστυχώς την πλήρωσαν και Αλβανοί οικογενειάρχες που ήρθαν ως οικονομικοί μετανάστες στην Ελλάδα και Βορειοηπειρώτες», είπε ο Χρήστος Μάστορας.

Και πρόσθεσε: «Οι Αλβανοί φοβόντουσαν να πουν ότι είναι Αλβανοί και χρησιμοποιούσαν τη λέξη Βορειοπειρώτες για να ενσωματωθούν. Δεν ήταν δικό τους λάθος. Και έτσι εμείς δεν μπορούσαμε να βρούμε τη δική μας ταυτότητα. Την δική μας εθνική συνείδηση», είπε ο Χρήστος Μάστορας.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου ρώτησε τον τραγουδιστή για την προσωπική του ζωή αλλά και το εάν πρόκειται να τον δούμε σύντομα γαμπρό:

«Δεν σκέφτομαι τον γάμο στο άμεσο μέλλον γιατί πρέπει να βρεθεί και ο κατάλληλος άνθρωπος. Δεν υπάρχει για την ώρα. Είμαι όμως παραδοσιακός τύπος. Θα ήθελα παιδάκια, δηλαδή μια κορούλα θα την ήθελα κάποια στιγμή», δήλωσε ο Χρήστος Μάστορας.

Ο Χρήστος Μάστορας μίλησε και για τις σπουδές του στο ΤΕΙ Οινολογίας τις οποίες δεν ολοκλήρωσε ποτέ: «Πήγα δέκα φορές και νομίζω πως δεν με κέρδισε η Ακαδημαϊκή μόρφωση, δυστυχώς», αποκάλυψε καλεσμένος στη Late Night εκπομπή του ANT1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΗΓΗ