Χρώμα στο χιόνι, από Toshihiko Shibuya

cf87cf81cf8ecebcceb1 cf83cf84cebf cf87ceb9cf8ccebdceb9 ceb1cf80cf8c toshihiko shibuya
facebooksnow

Εδώ και 12 χρόνια, ο Toshihiko Shibuya δημιουργεί κάθε χειμώνα site-specific έργα τέχνης τοπίου γύρω και μέσα στην πόλη Sapporo, στη βόρεια Ιαπωνία· βορείως του Τόκιο, η Sapporo είναι φημισμένη για το ετήσιο Sapporo Snow Festival στο οποίο παρουσιάζονται πελώρια γλυπτά από χιόνι, για τα χιονοδρομικά κέντρα της αλλά και για το Sapporo Beer Museum. 

Συνεχίζοντας το πρότζεκτ «Snow Pallet», ο Ιάπωνας καλλιτέχνης παρουσίασε φέτος τη μεγαλύτερη και τη μικρότερη εγκατάστασή του έως σήμερα.

Σε κάθε εγκατάσταση, φωσφορίζουσα μπογιά καλύπτει την κάτω πλευρά ενός μεταλλικού αντικειμένου το οποίο προεξέχει από το χιόνι και τα ζωηρά χρώματα αντανακλώνται στην επιφάνεια του χιονιού.

Για την εγκατάσταση «Snow Pallet 15», ο Toshihiko Shibuya επέστρεψε στη Sapporo και σε μια αχανή περιοχή 3.000 τετραγωνικών μέτρων. Εγκατέστησε 65 αντικείμενα στο μέσο μιας μεγάλης υπαίθριας πλατφόρμας. Τα καινούργια αντικείμενα ακούν στο όνομα «Πεταλούδα» καθώς εμφανίζουν μορφή σε σχήμα πεταλούδας με ανοιχτά τα φτερά της.

Αν και η χιονόπτωση τον περασμένο Δεκέμβριο δεν ήταν μεγάλη, τον Ιανουάριο έσπαγε καθημερινά ρεκόρ. Σε λίγο όλα τα αντικείμενα θα έχουν καλυφθεί από χιόνι.

Στην παράκτια πόλη Tomakomai, σε απόσταση 65 χλμ από τη Sapporo, μια πόλη με τη μικρότερη χιονόπτωση σε όλη τη νήσο Χοκάιντο, τοποθετήθηκε στην αυλή του Tomakomai Art Museum η εγκατάσταση «Snow Pallet 14». Καλύπτοντας μια επιφάνεια μόλις 19 τετραγωνικών μέτρων, είναι η μικρότερη εγκατάσταση στην ιστορία του πρότζεκτ του Ιάπωνα καλλιτέχνη (https://www.youtube.com/watch?v=mlx7Ke1IhSM) και είναι η πρώτη προσπάθεια του Toshihiko Shibuya να εγκαταστήσει μια «Snow Pallet» σε περιοχή με λίγο χιόνι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.