«Χώρα, σε Βλέπω»: Πρωτοβουλία για την ανάδειξη του ελληνικού σινεμά στα φεστιβάλ του κόσμου

Περισσότερα… ΠΗΓΗ…

cf87cf8ecf81ceb1 cf83ceb5 ceb2cebbceadcf80cf89 cf80cf81cf89cf84cebfceb2cebfcf85cebbceafceb1 ceb3ceb9ceb1 cf84ceb7cebd ceb1
facebooktempelides06

Η πρωτοβουλία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου «Χώρα, σε Βλέπω», θα ζωντανέψει κομμάτια ιστορίας του ελληνικού σινεμά μέσα στον Φεβρουάριο στο Παρίσι -με τη συνεργασία του Centre Culturel Hellenique- και στο Σίδνεϊ, στο πλαίσιο του 40ου Greek Festival of Sydney. Τον Μάρτιο σειρά έχει το 19ο San Francisco Greek Film Festival.

Οι προβολές στο Παρίσι θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του μηνιαίου ραντεβού με το ελληνικό σινεμά, «Les Rendez-vous du cinéma grec», που οργανώνει μία Παρασκευή κάθε μήνα το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο στο σινεμά Le Grand Action στο κέντρο του Παρισιού. Η σειρά των «Ραντεβού – Χώρα, σε Βλέπω» θα ξεκινήσει με την προβολή της «Ευδοκίας», στις 11 Φεβρουαρίου, και θα συνεχιστεί με προβολές ταινιών όπως η «Πρωινή Περίπολος», οι «Τεμπέληδες της Εύφορης Κοιλάδας» και το «Αθήναι», μέχρι και τον Ιούνιο.

Το «Χώρα, σε Βλέπω» θα κάνει πρεμιέρα και στο Σίδνεϊ στις 24 Φεβρουαρίου με το «Ζ».

Στο Φεστιβάλ που θα διαρκέσει έως και τις 27/02, θα προβληθούν έξι ακόμη ταινίες, μεταξύ των οποίων ο «Ιωάννης ο Βίαιος», «Ο Θίασος» και η «Μανταλένα», με την υποστήριξη της Finos Film. Η τελευταία μάλιστα θα προβληθεί και στο Σαν Φρανσίσκο, στα μέσα Μαρτίου, μαζί με τίτλους όπως «Το Προξενιό της Άννας» και το «Από την Άκρη της Πόλης».

Η ανάδειξη του ελληνικού κινηματογράφου στο εξωτερικό, με τη συνεργασία κατά τόπους φορέων, έχει αποτελέσει εξαρχής βασικό στόχο του προγράμματος. Όπως κάθε φορά, οι προβολές λαμβάνουν χώρα υπό την αιγίδα της επιτροπής «Ελλάδα 2021». Κύριος χορηγός της δράσης είναι το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας – ΕΚΟΜΕ, ενώ χορηγοί δράσης είναι το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της Ταινιοθήκης της Ελλάδος και της Finos Film.

Παράλληλα με τη δράση του στο εξωτερικό το «Χώρα, σε Βλέπω», θα συνεχίσει τις επιτυχημένες προβολές στην Ελλάδα, σε ημερομηνίες και πόλεις που θα ανακοινωθούν σύντομα.

ΠΗΓΗ