Ψηφιακά οι αιτήσεις πολιτών τρίτων χωρών για άδειες διαμονής για εξαιρετικούς λόγους από 15 Απριλίου

cf88ceb7cf86ceb9ceb1cebaceac cebfceb9 ceb1ceb9cf84ceaecf83ceb5ceb9cf82 cf80cebfcebbceb9cf84cf8ecebd cf84cf81ceafcf84cf89cebd cf87cf89
facebookprosfyges7

Αποκλειστικά με ψηφιακό τρόπο θα υποβάλλονται οι αιτήσεις πολιτών τρίτων χωρών για τη χορήγηση αδειών διαμονής για εξαιρετικούς λόγους από 15 Απριλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Επίσης, παρατείνεται μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2021 η ισχύς των οριστικών τίτλων διαμονής και βεβαιώσεων κατάθεσης αίτησης πολιτών τρίτων χωρών που έχουν εκδοθεί από 1/1/2020 και μετά.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, ο λόγος παράτασης των εν λόγω αδειών και βεβαιώσεων έγκειται στους περιορισμούς που επιβάλλει η πανδημία στη λειτουργία των Διευθύνσεων Αλλοδαπών και Μετανάστευσης των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας, καθώς και στην ανάγκη ομαλής μετάβασης στην ψηφιακή εποχή και κατ’ επέκταση αποσυμφόρηση της Υπηρεσίας.

Επισημαίνεται, εξάλλου, ότι η εξυπηρέτηση του κοινού θα πραγματοποιείται ψηφιακά -πλην επειγουσών περιπτώσεων οι οποίες θα πραγματοποιούνται με ραντεβού, ως ένα πρώτο βήμα προς τη σταδιακή ψηφιοποίηση των υπηρεσιών που είναι αρμόδιες για την έκδοση αδειών διαμονής πολιτών τρίτων χώρων.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χρυσό «ριφιφί» σε θυρίδες: Τι πρόδωσε τον Βασίλη Γκουρούση – Άφαντος ο «θησαυρός» των 4 εκατ. ευρώ

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *