Ωράριο σούπερ μάρκετ και καταστημάτων: Πώς θα λειτουργήσουν τις επόμενες εορταστικές ημέρες

cf89cf81ceaccf81ceb9cebf cf83cebfcf8dcf80ceb5cf81 cebcceaccf81cebaceb5cf84 cebaceb1ceb9 cebaceb1cf84ceb1cf83cf84ceb7cebcceaccf84cf89
facebooksouper market

Το πρόγραμμα καταστημάτων και σούπερ μάρκετ για τις επόμενες ημέρες

Κλειστά είναι σήμερα Παρασκευή (25/12) ανήμερα της ημέρας των Χριστουγέννων τόσο τα σούπερ μάρκετ όσο και τα καταστήματα που λειτουργούν υπό το καθεστώς του click away. Όλα τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά και την επομένη των Χριστουγέννων, Σάββατο (26/12).

Τα σούπερ μάρκετ αναμένεται να ανοίξουν και πάλι την τελευταία Κυριακή του χρόνου (27/12) με τροποποιημένο ωράριο, προαιρετικά. Οι καταναλωτές καλούνται εάν θέλουν να πραγματοποιήσουν ψώνια εκείνη την ημέρα, να επικοινωνήσουν με τα υποκαταστήματα των αλυσίδων προκειμένου να διαπιστώσουν εάν λειτουργούν καθώς δεν έχουν ανακοινώσει λειτουργία όλες οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Για όσες επιχειρήσεις ανοίξουν έχει ανακοινωθεί ωράριο λειτουργίας από τις 09:00 έως και τις 19:00 το απόγευμα.

Για τα καταστήματα που λειτουργούν με click away την Κυριακή (27/12) μένουν ανοικτά από τις 07:00 έως τις 21:00. Σημειώνεται ότι η λειτουργία όλων των παραπάνω για την συγκεκριμένη μέρα είναι προαιρετική.

Μάλιστα, αυτή την Κυριακή (27/12), που είναι η τελευταία του έτους τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά 11:00-20:00. Την ίδια ημέρα, κατά τις ίδιες ώρες, θα μπορούν προαιρετικά να είναι ανοιχτά και τα καταστήματα λιανικής σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση την ΠΕ Κοζάνης και τους δήμους της Δυτικής Αττικής στους οποίους έχει επιβληθεί αυστηρό lockdown.

Τα σούπερ μάρκετ αναμένεται να λειτουργήσουν και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (31/12) με ωράριο 08:00 – 20:00, ενώ την 1η Ιανουαρίου θα είναι κλειστά, λόγω αργίας. Σημειώνεται ότι το ίδιο πρόγραμμα ισχύει και για τα καταστήματα.

Τα SMS και όλοι οι κωδικοί για το μήνυμα στο 13033

Για κάθε μετακίνηση οι πολίτες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο, καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης, για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.

Συγκεκριμένα ο πολίτης πρέπει να δηλώνει:

  • το ονοματεπώνυμο του,
  • τη Διεύθυνση κατοικίας του
  • και τον λόγο που αντιστοιχεί στην έξοδο από το σπίτι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Παράταση του lockdown σε Δυτική Αττική και Κοζάνη

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *