Όλα τα ψέματα του Ντόναλντ Τραμπ πριν μολυνθεί από τον κορονοϊό

cf8ccebbceb1 cf84ceb1 cf88ceadcebcceb1cf84ceb1 cf84cebfcf85 cebdcf84cf8ccebdceb1cebbcebdcf84 cf84cf81ceb1cebccf80 cf80cf81ceb9cebd cebc

Ο κορονοϊός στις ΗΠΑ έχει δείξει το φονικότερο πρόσωπό του. Η Αμερική, 10 μήνες μετά την εμφάνιση του SARS-coV-2, έχει 207.808 νεκρούς, ενώ τα κρούσματα έχουν αγγίξει, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου του Johns Hopkins, τα 7.277.759!

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατακρίθηκε πολλές φορές για τα λεγόμενά του για τον κορονοϊό, μιας και συχνά και με σιγουριά υποστήριζε ότι σύντομα ο ιός θα εξαφανιστεί. Θεία δίκη! Όχι μόνο ο κορονοϊός δεν έχει εξαφανιστεί, αλλά χτύπησε τόσο τον ίδιο όσο και τη σύζυγό του Μελάνια.

Το προεδρικό ζεύγος βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό και η ανακοίνωση έγινε μέσα από το tweet του Αμερικανού προέδρου.

«Η Πρώτη Κυριά κι εγώ βγήκαμε θετικοί στον κορονοϊό. Θα αρχίσουμε αμέσως καραντίνα και διαδικασία ανάρρωσης. Θα το περάσουμε ΜΑΖΙ» έγραψε χαρακτηριστικά.

Ο Τραμπ φαίνεται ότι μολύνθηκε από τη στενή του συνεργάτη Χόουπ Χικς, που διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό. Η 31χρονη, μαζί με τον αμερικανό πρόεδρο και την Πρώτη Κυρία, ταξίδεψαν στο Κλίβελαντ για το πρώτο debate ενόψει των προεδρικών εκλογών στις 3 Νοεμβρίου, αλλά και στη Μινεσότα πάλι στο πλαίσιο προεκλογικής.

Τα ψέματα για τον κορονοϊό

AP 20275086655981

AP 20275086655981

Και ενώ ολόκληρος ο κόσμος παλεύει ενάντια στην πανδημία, δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Ντόναλντ Τραμπ δεν δίστασε να πει ψέματα για τον κορονοϊό.

Το περιοδικό «The Atlantic» έκανε μια λίστα με αυτά τα ψέματα, ενώ ήδη η πανδημία έχει διαλύσει τη δημόσια υγεία και την οικονομία των περισσότερων χωρών.

7 , 19 Φεβρουαρίου

Είπε: Ο κορονοϊός θα εξασθενήσει «όταν μπούμε στον Απρίλιο και ο καιρός γίνει πιο ζεστός. Η ζέστη έχει αρνητική επιρροή σε αυτό το είδος ιών»

Η αλήθεια: Όταν έκανε αυτή τη δήλωση ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν ακόμα πολύ νωρίς για τέτοιες διαπιστώσεις και η ιατρική κοινότητα δεν είχε καταλήξει στο κατά πόσο οι καιρικές συνθήκες επηρέαζαν την εξάπλωση της διασποράς. Η άνοιξη και το καλοκαίρι πέρασαν και ο κορονοϊός είναι ακόμα εδώ, αναφέρει το «The Atlantic».

27 Φεβρουαρίου

Είπε: Η πανδημία είναι προσωρινή. «Θα εξαφανιστεί. Μία μέρα, σαν θαύμα, θα εξαφανιστεί»

Η αλήθεια: Μέρες μετά τη συγκεκριμένη δήλωση ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων Άντονι Στίβεν Φάουτσι προειδοποιούσε ότι «όσο περνάει ο καιρός θα βλέπουμε όλο και περισσότερα κρούσματα».

Πολλές φορές

Είπε: Αν η οικονομία κατεβάσει ρολά οι αυτοκτονίες «θα είναι πολύ περισσότερες από τους νεκρούς της COVID-19»

Η αλήθεια: Περισσότεροι από 200.000 Αμερικανοί έχουν πεθάνει από κορονοϊό. Σύμφωνα με το Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών η αυτοκτονία είναι η βασική αιτία θανάτου στις ΗΠΑ. Όμως τα θύματα από το 2017, για παράδειγμα, ήταν περίπου 47.000, πολύ μακριά από τα νούμερα των νεκρών του SARS-coV-2 που προκαλούν ζάλη. Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν για όσους αυτοκτόνησαν κατά τη Μεγάλη Ύφεση ποικίλλουν. Έρευνα του 2014 έδειξε ότι σημειώθηκαν 14.000 αυτοκτονίες στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Όμως μια μεγαλύτερη έρευνα του 2017 έδειξε ότι παρόλο που ο ρυθμός των αυτοκτονιών στις ΗΠΑ αυξανόταν, αυτές δεν συνδέονταν με την οικονομική κρίση.

AP 20274063069186

AP 20274063069186

Μάιος 2019

Είπε: «Τα νούμερα του κορονοϊού είναι πολύ καλύτερα, ήδη πέφτουν κατά πολύ».

Η αλήθεια: Τον Μάιο τα κρούσματα κορονοϊού είτε αυξάνονταν είτε ήταν σε σταθερό επίπεδο. Μάλιστα το καλοκαίρι υπήρξε δεύτερο κύμα της πανδημίας, ακόμα χειρότερο από της άνοιξης.

2 Ιουλίου

Είπε: Η πανδημία εξασθενεί

Η αλήθεια: Τα καθημερινά κρούσματα διπλασιάστηκαν και έφτασαν τις 50.000, ο μεγαλύτερος αριθμός μέχρι εκείνη τη στιγμή από το ξέσπασμα της πανδημίας.

4 Ιουλίου:

Είπε: Το 99% των περιπτώσεων COVID-19 δεν είναι σοβαρά

Η αλήθεια: Ο ιός αν δεν σκοτώσει προκαλεί πόνο και κακουχία. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το 15% των περιπτώσεων είναι άσχημα περιστατικά και το 5% είναι πολύ σοβαρά. Ο Φάουτσι απέρριψε τους ισχυρισμούς Τραμπ λέγοντας ότι ο ιός μπορεί να σε αρρωστήσει και να σε σκοτώσει.

6 Ιουλίου

Είπε: Έχουμε το χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας στον κόσμο

Η αλήθεια: Από τις 13 Ιουλίου, το ποσοστό των θανατηφόρων περιστατικών – η αναλογία θανάτων προς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 – ήταν 4,1%, το οποίο έθεσε τις ΗΠΑ σταθερά στη μέση των παγκόσμιων κατατάξεων. Εκείνη την εποχή είχε το ένατο χειρότερο ποσοστό θνησιμότητας στον κόσμο, με 41,33 θανάτους ανά 100.000 ανθρώπους, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

AP 20242795350807

Πολλές φορές

Είπε: Τα παιδιά έχουν ανοσία στον κορονοϊό

Η αλήθεια: Μελέτες στις ΗΠΑ και την Κίνα έχουν δείξει ότι τα παιδιά έχουν λιγότερες πιθανότητες από τους ενήλικες να μολυνθούν και είναι πιθανότερο να έχουν ήπια συμπτώματα, αλλά μπορούν ακόμη να εξαπλώσουν τον ιό στα μέλη της οικογένειας και σε άλλους. Το CDC είπε ότι περίπου 7% των περιπτώσεων COVID-19 και λιγότερο από 0,1% των θανάτων που σχετίζονται με COVID-19 έχουν συμβεί σε παιδιά.

10, 23 Σεπτεμβρίου

Είπε: Είμαστε στον τελευταίο γύρο της πανδημίας

Η αλήθεια: Οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει πάνω από 200.000 θανάτους.

Καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, οι περιπτώσεις κοροναϊού αυξάνονται σε πολλές πολιτείες στις μεσοδυτικές πολιτείες και στο Νότο, και τα στοιχεία δείχνουν ότι μια τρίτη εθνική αύξηση μπορεί να συμβεί τις επόμενες εβδομάδες. Ο Φάουτσι και ο διευθυντής του CDC Robert Redfield προειδοποίησαν επίσης τους Αμερικανούς, με τον Φάουτσι να επισημαίνει ότι το πέρασμα από το φθινόπωρο στο χειμώνα δεν πρόκειται να είναι εύκολο.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *