Όλη η αλήθεια, είναι ή δεν είναι ροκ η Άννα Βίσση;

cf8ccebbceb7 ceb7 ceb1cebbceaeceb8ceb5ceb9ceb1 ceb5ceafcebdceb1ceb9 ceae ceb4ceb5cebd ceb5ceafcebdceb1ceb9 cf81cebfceba ceb7 ceaccebd

vissi 1

 

Από τον Κώστα Ζουγρή

 

Όλη η αλήθεια, πόσο ροκ είναι πραγματικά η Άννα Βίσση;

Υπάρχουν μερικοί καλλιτέχνες που έχουν το χάρισμα να προκαλούν το ενδιαφέρον του κοινού.

 

Αντίθετα, άλλοι που ενδεχομένως να είναι πιο ταλαντούχοι, για διάφορους λόγους δεν μπορούν να προσεγγίσουν το κοινό που αποφασίζει ‘με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει’.

 

Αρκετές συζητήσεις προκάλεσε στο διαδίκτυο η εμφάνιση της Άννας Βίσση με την Δέσποινα Βανδή, η Άννα είχε κάνει κάτι ανάλογο πριν από 20 χρόνια με την Καίτη Γαρμπή.

 

Εμείς, από καθαρά ενημερωτική πλευρά βάλαμε ένα μέρος της εμφάνισης και πράγματι η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή.

 

Όμως εκτός από τις πολλές επισκέψεις, είχαμε και αυτούς οι οποίοι και μόνο στο άκουσμα του ονόματος Καρβέλας παθαίνουν αλλεργία, όπως παθαίνουν όταν διαβάζουν Σαββόπουλος, Μποφίλιου, σε κάποιο βαθμό Νταλάρας και μερικά άλλα ονόματα.

 

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα αλλά οι συγκεκριμένοι επισκέπτες ηθελημένα διαστρεβλώνουν αυτά που γράφουμε και τα προσαρμόζουν όπου θέλουν.

 

Έγραψα ότι η Άννα Βίσση ακούει ροκ, το μετέτρεψαν σε η Άννα Βίσση παίζει ροκ, τέλος πάντων, σ’ αυτό δεν πρόκειται να βρούμε άκρη, αφού γι’ αυτούς είναι κόκκινο πανί.

 

Μερικοί στην χώρα μας συμπεριφέρονται σαν να είναι οι μοναδικοί φύλακες της ιδέας του ροκ σε όλο τον πλανήτη, πουθενά δεν βλέπω ανάλογη σπουδή για ένα είδος μουσικής που συγκλόνισε τον πλανήτη, αλλά σχεδόν έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του και μόνο μία νέα παραλλαγή θα μπορούσε να το φέρει ξανά στην επικαιρότητα.

 

Μιλώντας με τον Πετρίδη συμφωνήσαμε ότι η τακτική μας να προβάλλουμε σε μερικές σπάνιες περιπτώσεις καλλιτέχνες όπως η Βίσση, είναι ωφέλιμη για την καλή μουσική γιατί ο αριθμός αυτών που ακολουθεί την Βίσση, μοιραία θα μάθει από την σελίδα μας άλλους καλλιτέχνες που ανήκουν σε πιο δύσκολα μουσικά είδη.

 

Βέβαια ανάλογες αναρτήσεις μπορεί να οδηγήσουν κάποιους στο να αποχωρήσουν, αν και δεν το πιστεύω αυτό, για διάφορους λόγους, δεν κόβει κανείς το χέρι του επειδή το τσίμπησε ένα κουνούπι.

 

Χαρακτηριστικά ο Γιάννης μου είπε έπαιζα την Sandra και παράλληλα τους μάθαμε να ακούνε την Siousie, διαφορετικά δεν θα μας άκουγε κανείς.

 

Δεν έχει σημασία λοιπόν αν η Βίσση είναι ροκ, σημασία έχει να υπηρετείς γενικά την μουσική, όχι το κόμμα σου σε συνδυασμό με την μουσική, ούτε το αν είναι συμπαθής ή αντιπαθής ο κάθε Καρβέλας.

 

Καλή χρονιά

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *