Όλος ο κόσμος στο πλευρό της Ελλάδας που φλέγεται

cf8ccebbcebfcf82 cebf cebacf8ccf83cebccebfcf82 cf83cf84cebf cf80cebbceb5cf85cf81cf8c cf84ceb7cf82 ceb5cebbcebbceacceb4ceb1cf82 cf80cebf
fotia

Η βοήθεια που δέχθηκε η χώρα στις καταστροφές.

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν ίσως η πιο δύσκολη και καταστροφική του 2021 για την Ελλάδα, αφού ήρθε αντιμέτωπη με έναν από τους χειρότερους εφιάλτες της, που δεν είναι άλλος από την πυρκαγιά. Βόρεια Αττική, Εύβοια, Μάνη, Φωκίδα, Μεσσηνία, Ηλεία, ήταν μερικές από τις περιοχές που είχαν τα πιο πολλά προβλήματα, με την Εύβοια να εξακολουθεί να δοκιμάζεται.

Δραματική ήταν και η αποψινή νύχτα για την Εύβοια η οποία είχε να αντιμετωπίσει καινούργια μέτωπα και να σώσει την Ιστιαία, την οποία είχε περικυκλώσει η πύρινη λαίλαπα, με χιλιάδες κατοίκους να κινδυνεύουν.

Πυρκαγιές: Γιατί το μέλλον από εδώ και πέρα διαγράφεται ζοφερό

Η βοήθεια που δέχθηκε η Ελλάδα στις φωτιές

Και μπορεί να πέρασαν κάποιες μέρες πολύ κομβικές για την έκβαση της πυρκαγιάς σε πολλά μέτωπα, όμως η βοήθεια από τα άλλα κράτη έφτασε και όλοι ελπίζουν πλέον να μπει ένα τέλος σε αυτόν τον πύρινο εφιάλτη που καίει τα πάντα στο πέρασμά του.

Ουκρανία, Πολωνία, Κύπρος, Ρουμανία, Σουηδία, είναι μερικές μόνο από τις χώρες που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της Ελλάδας για βοήθεια και έστειλαν σημαντικές ενισχύσεις.

-Κύπρος: 2 αεροσκάφη και 40 πυροσβέστες

-Ουκρανία: 100 πυροσβέστες

-Πολωνία: 56 οχήματα και 143 πυροσβέστες

-Ρουμανία: 23 οχήματα και 112 πυροσβέστες

-Σουηδία: 2 αεροσκάφη και 22 πυροσβέστες

-Γαλλία: 3 αεροσκάφη και 82 στελέχη

-Ισπανία: 2 αεροσκάφη

-Κροατία: 1 αεροσκάφος

-Ισραήλ: 16 πυροσβέστες

-Ελβετία: 3 ελικόπτερα

-Αίγυπτος: 3 ελικόπτερα σινούκ

-ΗΠΑ: 1 αεροσκάφος αναγνώρισης

-ΕΕ 1 αξιωματικός του ERCC

-EE Σύστημα Copernicus EU για χαρτογράφηση πληγεισών περιοχών

Μας έχουν ανάγκη! Πώς θα βοηθήσουμε σωστά και αποτελεσματικά τους πυρόπληκτους (photos)

Σε δύσκολη κατάσταση εξακολουθεί να βρίσκεται η Εύβοια

Οι ώρες και οι μέρες περνούν και η Εύβοια εξακολουθεί να παλεύει να σωθεί από τις φλόγες για 7η μέρα πια. Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς, ενώ πριν λίγα λεπτά ο δήμαρχος Ιστιαίας, Γιάννης Κοντζιάς έκανε δραματική έκκληση -μέσω του ΣΚΑΪ- να πάνε όλες οι δυνάμεις εκεί γιατί καταστρέφονται τα πάντα.

«Είναι η χειρότερη μέρα. Ο δήμος Ιστιαίας περιμένει να ζήσει το ολοκαύτωμά του. Είμαστε μόνοι μας. Το μόνο που έχουμε είναι τα μηνύματα του 112. Ούτε ένα πυροσβεστικό όχημα καν για κάθε χωριό που εκκενώνεται», τόνισε και επεσήμανε πως είναι η πέμπτη μέρα που εκλιπαρεί για εναέρια μέσα.

Ας ελπίσουμε πως οι ενισχύσεις θα βοηθήσουν την Εύβοια που φλέγεται να σωθεί από τον εφιάλτη της.

Διάβασε όλες τις εξελίξεις για τη φωτιά στο Newsbomb.gr

ΠΗΓΗ