13033: Με αυτόν τον κωδικό θα βγούμε έξω την Πρωτοχρονιά

13033 cebcceb5 ceb1cf85cf84cf8ccebd cf84cebfcebd cebacf89ceb4ceb9cebacf8c ceb8ceb1 ceb2ceb3cebfcf8dcebcceb5 ceadcebecf89 cf84ceb7cebd
facebooklockdown

Lockdown: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, προέβη σε διευκρινήσεις αναφορικά με την μετακίνηση των πολιτών τόσο για τα Χριστούγεννα όσο και για την Πρωτοχρονιά

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απηύθηνε έκκληση προς τους πολίτες να μην ανοίξουν πολύ τον κύκλο των επαφών τους, κατά τις ημέρες των εορτών που θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε σπίτια για τα εορταστικά τραπέζια.

Στο ερώτημα σχετικά με το πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις των πολιτών για τα εορταστικά τραπέζια, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι αυτές θα πραγματοποιούνται με τον κωδικό μετακίνησης «6» στο 13033.

Κληθείς να διευκρινίσει τα τυχόν σκληρότερα μέτρα που μπορεί να ληφθούν για την Πρωτοχρονιά, είπε πως «πιο σκληρά μέτρα έχουν να κάνουν με τα υφιστάμενα», κάνοντας σαφές πως «όποιος κυκλοφορεί μετά τις 22:00 την παραμονή των Χριστουγέννων θα τον σταματήσει η Αστυνομία», με εξαίρεση βέβαια τους εργαζόμενους.

SMS 13033: Οι κωδικοί μετακίνησης

Οι έξι κωδικοί που πρέπει να στέλνουν στον αριθμό 13033 οι πολίτες για τις μετακινήσεις τους είναι οι εξής:

Κωδικός 1: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

Κωδικός 2: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα, όπως είναι το συνεργείο, ή σε σημείο προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

Κωδικός 3: Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

Κωδικός 4: Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Κωδικός 5: Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Κωδικός 6: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Πώς γίνονται οι μετακινήσεις το βράδυ 21:00 έως τις 5:00

Σημειώνεται ότι υπάρχουν μόνο τρεις λόγοι που μπορεί κάποιος να στείλει μήνυμα στο 13033 για να βγει από το σπίτι του τις συγκεκριμένες ώρες και αυτοί είναι για εργασία, υγεία και βόλτα με το κατοικίδιο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *