200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση – «Flag of Greece»: Μία διαφορετική έκθεση

Περισσότερα… ΠΗΓΗ…

200 cf87cf81cf8ccebdceb9ceb1 ceb1cf80cf8c cf84ceb7cebd ceb5cebbcebbceb7cebdceb9cebaceae ceb5cf80ceb1cebdceaccf83cf84ceb1cf83ceb7 fl
facebookvouli

Ο εορτασμός για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, είναι γεγονός, ότι έχει εμπνεύσει πολλούς ανθρώπους με κάποιο τρόπο, να αναδείξουν τα κειμήλια, τις προσωπικότητες, τα στοιχεία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Αγώνα του 1821.

Εκτός από την επίσημη μορφή που έχει λάβει ο Εορτασμός μέσα από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021», ανακαλύπτουμε ότι υπάρχουν Έλληνες που υποστηρίζουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο και συνεισφέρουν αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά, στην ανάδειξη του Ελληνικού Αγώνα του 1821, ο οποίος ενέπνευσε όλη την Ευρώπη.

Με αφετηρία λοιπόν την επέτειο των 200 ετών του ανεξάρτητου ελληνικού έθνους 1821-2021, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Flag of Greece»– επικεφαλής της οποίας βρίσκεται η κυρία Λουίζα Δανέζη – Πριοβόλου (curator – ιστορικός Τέχνης) εγκαινιάζει τον πρώτο της κύκλο καλλιτεχνικών εκθέσεων, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στο κοινό 200 αντικείμενα από την συλλογή της, σκιαγραφώντας ένα εικαστικό ταξίδι στην ελληνική σημαία από τα τέλη του 19ου αιώνα έως σήμερα.

Η οπτικοακουστική περιοδική έκθεση “Flag of Greece: One Symbol – 200 Objects” παρουσιάζει στη Καλντέρα της Σαντορίνης, σε ένα προορισμό ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό, την ελληνική σημαία ως πηγή έμπνευσης στο χώρο των εικαστικών τεχνών, της μουσικής, της μόδας και του design.

Από αφίσες, πλακάτ, περιοδικά και καρτ ποστάλ άγνωστων δημιουργών του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, παιχνίδια του μεσοπολέμου, συλλεκτικές αναμνηστικές εκδόσεις γραμματοσήμων, καρφιτσών και μεταλλίων του προηγούμενου αιώνα, έως σύγχρονα έργα ζωγραφικής, κεραμικής και φωτογραφίας, καθώς και γλυπτά μοντέρνας τέχνης από καταξιωμένους καλλιτέχνες. Ένα πραγματικό ταξίδι στην ελληνική ιστορία με επίκεντρο το εικαστικό ενδιαφέρον της γαλανόλευκης.

Μεταξύ άλλων παρουσιάζονται έργα των Παύλου, Γιάννη Τσαρούχη, Γιάννη Μόραλη, Micha, Ζέττας Αντσακλή, Στέλλας Κουκουλάκη, Τάσου Νικάκη, Dimitris the Athens, Χριστίνας Μόραλη, Antonio Jorge Concalves, καθώς και numérotés αντικείμενα των οίκων Cartier, Omega, Corum, Jaeger LeCoultre, Swatch, Superga.

Καθώς τα έργα της συλλογής θα εκτίθενται χωρίς εμπορικό σκοπό, στην έκθεση θα λειτουργήσει και πωλητήριο μικροαντικειμένων, τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν αποκλειστικά για φιλανθρωπικό – πολιτιστικό σκοπό για τη στήριξη των δράσεων της Flag of Greece, για την ανάδειξη της Ελληνικής Σημαίας ως σύμβολο ελληνικής ταυτότητας, που διαχωρίζεται από οποιονδήποτε εθνικιστικό συσχετισμό που προάγει φυλετικές διακρίσεις, κυριαρχικά μοντέλα ή αποκλεισμούς μελών της κοινωνίας μας.
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί σε ιδιωτική γκαλερί στα Φηρά Σαντορίνης.
Διάρκεια έκθεσης: 1η Αυγούστου έως 30 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΗΓΗ