Το θέατρο Πορεία ανεβάζει το έργο του Γιούγκερμαν διαδικτυακά

γιουγκερμαν

Το θέατρο Πορεία ξεπερνάει τα εμπόδια της σημερινής εποχής και χωρίς να χάσει την αποστολή της στο να προσφέρει στο κοινό, την τέχνη, θα μεταδώσει την παράσταση διαδικτυακά. Είναι το λεγόμενο real time live streaming, πράγματι η τεχνολογία μπορεί να διευκολύνει την ζωή μας. Οι θεατές δεν θα χρειαστούν να εμφανιστούν στο θέατρο αλλά θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την παράσταση, το Γιούγκερμαν, του Μ.Καραγάτση, στο οποίο θα παίζει και σπουδαίος ηθοποιός Γιάννη Στάνκογλου. 

Η πανδημία του κορονοϊού μπορεί να έχει επιφέρει αρκετά προβλήματα όχι μόνο διότι οι επιχειρήσεις έχουν πληγή οικονομικά αλλά και στη δουλειά. Το θέατρο Πορεία πολύ έξυπνα βρήκε έναν τρόπο να εργαστούν οι πρωταγωνιστές και άλλοι ηθοποιοί και ωστόσο να κερδίσει το κοινό.  

Η παράσταση ξεκινάει από τις 11 Οκτωβρίου και η αγορά των εισιτηρίων γίνετε από την επίσημη ιστοσελίδα poreiatheatre.com. Η αγορά του εισιτηρίου έχει ξεκινήσει από την πρώτη Οκτωβρίου. 

Ποιος ήταν ο Γιούγκερμαν; 

Ο ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου θα αναπαραστήσει την ζωή ενός εξεζητημένου Φιλανδού. Το έργο έχει αγαπηθεί από το ελληνικό κοινό. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να νιώσουν ένα έργο με πληθώρα συναισθήματα και καταστάσεις. Και δεν είναι απλά ένα έργο αλλά ένα ψυχογραφικό μυθιστόρημα που θα ζωντανεύσει στις οθόνες στον θεατών. 

Ο Γιούγκερμαν ήταν ένας Ίλαρχος δηλαδή λοχαγός, οποίος καταγόταν από την Φινλανδία. Ώς λοχαγός ήταν στην λευκή φρουρά του Τσάρου. Μετά την ρωσική επανάσταση τον φέραν στην Ελλάδα. Οι γονείς του Γιούγκερμαν ήταν πλούσιοι, εκείνος όμως ακολούθησε μια διαστρεβλωμένη ζωή. Ενώ δεν είχε ανάγκη από οικονομική ενίσχυση, έκανε εκβιασμούς, χαρτοπαιξία, εμπορία ναρκωτικών.  

Σαν μην έφτανε αυτό είχε μπλέξει και σε ένα φόνο. Κατά τα άλλα κοινωνικά, εξελίχθηκε πολύ ανοδικά. Έγινε στέλεχος τράπεζας, γνώρισε και άλλα πλούτη και δύναμη. Όμως ο χειρότερος εχθρός είναι ο εαυτό μας διότι ξυπνάει την συνείδηση για το τι έχουμε κάνει και τότε ξεκινούν οι ενοχές. 

Ο Γιούργκεμαν στην Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τον εαυτό του και δεν θα μπορεί να κρυφτεί. Ακόμη θα γνωρίσει τον αληθινό έρωτα. Η ζωή του δεν θα είναι ρόδινη, θα έρθει αντιμέτωπος με τραγικά συμβάντα. 

Ποιος ήταν ο Ερσελμαν;  

Λέγετε πως το έργο Γιούγκερμαν γράφτηκε για κάποιον ρώσο αξιωματικό που στο τέλος έγινε στέλεχος της τράπεζας Αθηνών. Πιστεύετε πως ο συγγραφέας είχε τρομερή παρατηρητικότητα για αυτό επέλεξε τον Δημήτριο Ερσελμαν. 

 

Βιβλιογραφία: 

Πηγές από το ίντερνετ 

https://www.culturenow.gr/to-gioygkerman-toy-m-karagatsi-tha-kanei-diadiktyaki-premiera/ 

https://www.tovima.gr/2008/11/24/opinions/i-odysseia-toy-pragmatikoy-gioygkerman/ 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *