25η Μαρτίου: Γιγαντιαία Ελληνική σημαία 1.600 τ.μ. από τους Έλληνες της Νότιας Αφρικής

GEETHA GREEK FLAG 790x400 1
28822012 148439732639528 1202892294 o

25η Μαρτίου: Η Ελληνική σημαία που αποκάλυψε η Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Νοτίου Αφρικής στο Γιοχάνεσμπουργκ είναι τεράστια. Αυτό, διότι φτάνει συνολικά τα 1.600 τ.μ. Από εκεί και πέρα η συγκεκριμένη Ομοσπονδία διοργανώνει πολλές επετειακές εκδηλώσεις. Φυσικά, αυτές αφορούν τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Αναλυτικότερα:

 

25η Μαρτίου: Λεπτομέρειες για την εντυπωσιακή Ελληνική σημαία

Η γενική γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών, υπό την αιγίδα της οποίας πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις, ανέφερε ότι ο εορτασμός ξεκίνησε την Κυριακή 21 Μαρτίου. Κυριακή της Ορθοδοξίας, με θεία λειτουργία και δοξολογία. Ιερουργούντος του Μητροπολίτη Γιοχάνεσμπουργκ και Πρετόρια, Δαμασκηνού, στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Λεπτομέρειες 25ης Μαρτίου: Τεράστια Ελληνική σημαία από τους Έλληνες της Νότιας Αφρικής.

Στη συνέχεια, όπως προστίθεται, ο εορτασμός για την 25η Μαρτίου μεταφέρθηκε στον υπαίθριο χώρο της Σχολής Σαχέτι. Τα μηνύματα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του υφυπουργού Εξωτερικών, Κώστα Βλάση, του υφυπουργού Υγείας της Ν. Αφρικής, Joe Phaahla, και του γενικού γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννη Χρυσουλάκη. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοτίου Αφρικής, Γιάννης Σπυρίδης, αποκάλυψε τη γιγάντια υφασμάτινη Ελληνική σημαία. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μικρή παρέλαση των Ελληνικών Κοινοτήτων Νοτίου Αφρικής και παρουσιάστηκε το «Τραγούδι της Ελευθερίας» του 14χρονου Theo Pandazis με χορογραφία από τους μαθητές της Σχολής.

 

Η χειροποίητη σημαία, με τη μεγέθυνση φωτογραφίας σε διαστάσεις ανάλογες προς το φυσικό μέγεθος του Mνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, ράφτηκε σε χώρο 100 χιλιόμετρα έξω από το Γιοχάνεσμπουργκ, από δεκάδες ομογενείς και παιδιά για περισσότερο από 2 μήνες, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Τέλος, η γενική γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας υπογραμμίζει πως «ο γενικός γραμματέας της Γιάννης Χρυσουλάκης στήριξε από την πρώτη στιγμή την υλοποίηση αυτής της υπέροχης ιδέας».

 

ΠΗΓΗ www.enimerotiko.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *