30ό συνέδριο του συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων στο Ναύπλιο

30cf8c cf83cf85cebdceadceb4cf81ceb9cebf cf84cebfcf85 cf83cf85cebdceb4ceadcf83cebccebfcf85 ceb5cebbcebbceaecebdcf89cebd ceb5cebccf80cebf

Την 1, 2, 3 Απριλίου διεξήχθη στο 30ό Συνέδριο του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων στο Ναύπλιο με θέμα τις «Όψεις του νέου Δικαίου της αφερεγγυότητας (Ν. 4738/2020)»

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία – παρά τις δύσκολες υγειονομικές συνθήκες – παρουσία της Προέδρου του Αρείου Πάγου κυρίας Μαρίας Γεωργίου, του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου κυρίου Χριστοδούλου, της Αρεοπαγίτου κυρίας Κιουπτσίδου, Εφετών δικαστών, Πρωτοδικών, εκλεκτών μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και διακεκριμένων δικηγόρων.

Η θεματολογία του Συνεδρίου ξενάγησε τους συνέδρους στη λογική του νέου Κώδικα Αφερεγγυότητας, στους στόχους, τις πτωχευτικές ευθύνες, την Αναδιοργάνωση, τη προστασία της κύριας κατοικίας του οφειλέτη, τον θεσμό της Απαλλαγής και τη θέση των πιστωτών στο Νέο Κώδικα Αφερεγγυότητας. Επισημάνθηκαν οι νομοτεχνικές ατέλειες του Νόμου και έγιναν πλείστες παρατηρήσεις και προτάσεις για την βελτίωσή του.

Στο Συνέδριο συμμετείχε ως ομιλήτρια η Ιωάννα Καλαντζάκου, Δικηγόρος – Μέλος Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής Πτωχευτικού Κώδικα 2007- Επικεφαλής της Επιτροπής Πτωχευτικού Δικαίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (σε σχέση με τον Πτωχευτικό Νόμο 4738/20) -Μέλος Δ.Σ του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων – τ. Αντιπρ. Δ.Σ.Α – Υποψ. Ευρωβουλευτής – Υποψ. Βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών (Ν.Δ.).

kalantzakou

Το θέμα της εισήγησής της ήταν ο θεσμός της Απαλλαγής και της παροχής δεύτερης ευκαιρίας για οικονομική επανεκκίνηση, ένα πολύτιμο εργαλείο, που προσφέρει ο νέος νόμος στους υπερχρεωμένους οφειλέτες. Σε ένα περιβάλλον οικονομικής αβεβαιότητας που δυστυχώς είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει το νέο κύμα ανατιμήσεων και ακρίβειας σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, ο νόμος 4738/2020 μπορεί να προσφέρει πολύτιμη διέξοδο – τόσο με τις προληπτικές προπτωχευτικές ρυθμίσεις του για τον εξωδικαστικό διακανονισμό και τη διαδικασία εξυγίανσης, όσο με την απαλλαγή από τα χρέη και την παροχή δεύτερης ευκαιρίας στον πτωχό οφειλέτη.

Ας ελπίσουμε ότι τα συμπεράσματα του Συνεδρίου θα συμβάλουν στη βελτίωση του Νόμου και την επιτυχή εφαρμογή του στην πράξη.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.