80% των Δημόσιων Σχολείων της Κύπρου «τρέχουν» ήδη με αυξημένες ταχύτητες

80 cf84cf89cebd ceb4ceb7cebccf8ccf83ceb9cf89cebd cf83cf87cebfcebbceb5ceafcf89cebd cf84ceb7cf82 cebacf8dcf80cf81cebfcf85 cf84cf81
cyta

Την αναβάθμιση των διαδικτυακών συνδέσεων και ταχυτήτων σε 355 σχολεία παγκύπρια, ολοκλήρωσε η Cyta. Το συγκεκριμένο έργο αφορά την αναβάθμιση των διαδικτυακών συνδέσεων και αύξηση των ταχυτήτων σε 437 συνολικά δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα παγκύπρια, στα οποία περιλαμβάνονται Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια/Τεχνικές Σχολές.

Οι αναβαθμίσεις καθορίστηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και απαιτούν διαφορετικές ταχύτητες ανά κατηγορία εκπαιδευτικού ιδρύματος. Στην υλοποίηση του έργου, δόθηκε προτεραιότητα  στα Λύκεια/Τεχνικές Σχολές, όπου η τηλεκπαίδευση δρομολογήθηκε νωρίτερα και οι απαιτήσεις σε ταχύτητες διαδικτύου είναι αυξημένες.

Σημειώνεται ότι για την υλοποίηση του έργου, σε αρκετές περιπτώσεις, οι εργασίες προϋποθέτουν ανάπτυξη νέου οπτικού δικτύου σε αστικές και αγροτικές περιοχές, καθώς και αναβάθμιση τερματικού εξοπλισμού. Η Cyta ωστόσο, προσεγγίζοντας το έργο ως ύψιστης προτεραιότητας, λόγω των έκτακτων αναγκών που επέβαλε η πανδημία, ολοκλήρωσε μέσα σε διάστημα μερικών μόλις μηνών, τις εργασίες αναβάθμισης των τηλεπικοινωνιακών υποδομών στο 81% των σχολείων, ενώ σχεδόν ολόκληρο το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός Ιανουαρίου.

Όπως τόνισε ο Ανώτερος Διευθυντής Τεχνολογίας και Πληροφορικής της Cyta κ. Χρύσης Φοινιώτης «Αναγνωρίζουμε ότι, με τα δεδομένα που επέβαλε η πανδημία, ο παράγοντας χρόνος είναι πολύ σημαντικός. Γi’ αυτό διαβεβαιώνω ότι η Cyta θα εξακολουθήσει να επενδύει σημαντικούς πόρους της, για άμεση αντιμετώπιση των όποιων αντικειμενικών δυσκολιών». Ο κ. Φοινιώτης πρόσθεσε, επίσης, ότι όταν αντιμετωπίζονται απρόοπτα και καθυστερήσεις, πάντοτε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, γίνονται άλλες διευθετήσεις, με στόχο να ικανοποιηθούν οι άμεσες ανάγκες των σχολείων.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *