9χρονο παιδί βοηθάει την μαμά του να γεννήσει της αδερφής του

9cf87cf81cebfcebdcebf cf80ceb1ceb9ceb4ceaf ceb2cebfceb7ceb8ceacceb5ceb9 cf84ceb7cebd cebcceb1cebcceac cf84cebfcf85 cebdceb1 ceb3ceb5

324 12

324 12

9χρονο παιδί βοηθάει την μαμά του να γεννήσει της αδερφής του

Η Hannah Spencer είναι φωτογράφος και τα τελευταία χρόνια απαθανατίζει τις συγκλονιστικές στιγμές της γέννας. Η δουλειά όμως που θα της μείνει αξέχαστη είναι εκείνη όπου ένας 9χρονος ανέλαβε τον ρόλο της μαίας και βοήθησε τη μαμά του να φέρει στον κόσμο την αδερφή του.

Η Hollie Lau μαμά τριών παιδιών και μαία στο επάγγελμα, ήθελε 0 9χρονος γιος της να βρίσκεται στο πλευρό της και να συμμετέχει ενεργά στην εμπειρία της γέννησης της αδερφής του.

«Ανεξάρτητα απ’ το φύλο είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να παρακολουθούν τον τοκετό έτσι ώστε να τον απομυθοποιήσουν. Δεν είναι κάτι που γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες και αφορά μόνο τις γυναίκες!

Ίσα-ίσα είναι μια μοναδική στιγμή για να δεις την ομορφιά και την δύναμη της ίδιας της ζωής. Και αυτή η εμπειρία πρέπει να απευθύνεται σε όλους» είπε η μητέρα σε συνέντευξή της.

Την επιλογή να παρίστανται στη γέννηση της αδερφής τους είχαν και τα δυο μεγαλύτερα παιδιά της, μόνο που ο 9χρονος ήταν αυτός τελικά επέμεινε και άδραξε την ευκαιρία για να συμμετάσχει.

photos mom having son act as doula during childbirth201

photos mom having son act as doula during childbirth201

«Ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για τον γιο μου να δει επίσης πόσο δυνατή είμαι ως άτομο και ως γυναίκα!» δήλωσε συγκινημένη.

Προφανώς ένας 9χρονος δεν μπορεί να έχει κανενός είδου εμπειρίας πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα γι’ αυτό και υπήρχε γύρω του το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό. Ωστόσο, η ψυχολογική υποστήριξη που παρείχε στην μητέρα του εξέπληξε ευχάριστα τους ενήλικες.

photos mom having son act as doula during childbirth202

photos mom having son act as doula during childbirth202

«Η παρουσία του με βοήθησε ουσιαστικά και μου έδωσε δύναμη. Πριν φτάσει η στιγμή να γεννήσω τον είχα ”εκπαιδεύσει” για το τι να περιμένει, όμως, σε καμία περίπτωση δεν περίμενα να αναλάβει τον ρόλο του τόσο φυσικά.»

Πηγή: popsugar.com

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *