92χρονος παιδίατρος επισκέπτεται τα φτωχά παιδιά δωρεάν. «Θα πεθάνω βοηθώντας»

92cf87cf81cebfcebdcebfcf82 cf80ceb1ceb9ceb4ceafceb1cf84cf81cebfcf82 ceb5cf80ceb9cf83cebaceadcf80cf84ceb5cf84ceb1ceb9 cf84ceb1 cf86cf84

7248

92χρονος παιδίατρος επισκέπτεται τα φτωχά παιδιά δωρεάν. «Θα πεθάνω βοηθώντας»

Ένα τεράστιο χειροκρότημα για αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του σε άλλους!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


“Τι θέλετε να κάνετε όταν μεγαλώσετε;”. Αυτό είναι σίγουρα το ερώτημα που ακούσαμε συχνά ως παιδιά.

Και σίγουρα το ίδιο ισχύει για τον Ivan Fontura , ο οποίος είναι ελεύθερος παιδίατρος σε ηλικία 92 ετών. Επειδή το γνωρίζει πολύ καλά, ότι σε αυτό το επάγγελμα είναι απαραίτητη η προαγωγή και η ευαισθησία προς τους άλλους πριν από οτιδήποτε άλλο.

Στη συνέχεια, φυσικά, υπάρχουν μελέτες και εξειδίκευση. Αλλά ένας καλός γιατρός έχει μια καρδιά γεμάτη από τη θέληση να θέλει να βοηθήσει και να ανακουφίσει τα βάσανα των άλλων.

Ο Ivan Fontura, 92 ετών, αποφάσισε να είναι παιδίατρος δωρεάν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πάντα γνώριζε ότι η παιδιατρική θα ήταν ο τρόπος του, οπότε στην ηλικία των 24 ετών, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές και την εξειδίκευσή του στην Καλιφόρνια και τη Γαλλία , έγινε επίσημα παιδίατρος.

Αλλά δεν έχει ξεχάσει την Praia de Leste, στο Pontal do Paraná , τον τόπο καταγωγής του, όπου επέστρεψε με τη σύζυγό του Έβα , μόλις αποχώρησε.

Μαζί του, μια επαγγελματική νοσοκόμα, φροντίζει τους πιο αδύναμους και το κάνει δωρεάν. “Το σώμα μου είναι παλιό, αλλά εφ ‘όσον μπορώ να συνεχίσω να εργάζομαι ακούραστα γιατί θέλω να πεθάνω στα πόδια μου ως γιατρός”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ιβάν έχει κερδίσει το σεβασμό των ντόπιων που τον χαρακτηρίζουν ως ταπεινό, στοργικό και χαρισματικό πρόσωπο.

pediatra gratis 1 300x169 1

“Ήθελα πάντα να είμαι γιατρός. Η ιατρική είναι σκληρή δουλειά, αλλά φέρνει και πολλές χαρές. Είναι η καλύτερη αμοιβή που μπορώ να κάνω. “

«Δεν υπήρξε μια μέρα στη ζωή μου ως γιατρός, όταν δεν έμαθα τίποτα διαφορετικό. Όταν πρόκειται για την ιατρική, έχουμε να κάνουμε με δραματικές αλλά και χαρούμενες στιγμές. Θα κρατώ πάντα μερικές από αυτές στην καρδιά μου. “

Είναι παιδίατρος για 68 χρόνια και τα τελευταία χρόνια το κάνει εντελώς δωρεάν . “Έχω ήδη κερδίσει αρκετά για να ζήσω. Τώρα πρέπει να μείνω σε επαφή με τα παιδιά που χρειάζονται τη βοήθειά μου. “

Ένα πάθος που κράτησε εδώ και δεκαετίες

Ο Ιβάν θεωρεί ότι η δύναμη που τον αναγκάζει να συνεχίσει να ασκεί ιατρική σε μέρη όπου μερικές φορές δεν υπάρχουν πόροι, καμία εισροή και καμία βοήθεια δεν έχει να κάνει με την αγάπη που αισθάνεται για τους άλλους και την ανάγκη ζει σε αυτόν για να θέλει να βελτιώσει τη ζωή του.

Είμαστε τυχεροί που έχουμε ανθρώπους που εξακολουθούν να κάνουν την επαγγελματική τους ζωή και επιμένουν να συνεχίσουν να παρέχουν το καλύτερο για την κοινωνία.

Ένα τεράστιο χειροκρότημα για αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του σε άλλους!

ΠΗΓΗ