APC by Schneider Back-UPS 850VA & APC Essential SurgeArrest Review «Υψώνοντας Ασπίδα Προστασίας»!

apc by schneider back ups 850va apc essential surgearrest review cf85cf88cf8ecebdcebfcebdcf84ceb1cf82 ceb1cf83cf80ceafceb4ceb1 cf80cf81cebfcf83cf84

Πολλές φορές οι συνεχείς αυξομειώσεις στη τάση του ηλεκτρικού ρεύματος ενδέχεται να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες βλάβες στις ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές μας. Πόσες και πόσες φορές άλλωστε δεν σας έχει τύχει, ύστερα από μια κακοκαιρία να βλέπετε τα φώτα να τρεμοπαίζουν, το desktop PC σας να σβήνει και το σήμα της τηλεόρασης να χάνεται προσωρινά; Ακόμη χειρότερα πόσες φορές, σας έχει συμβεί να κόβεται αιφνιδιαστικά το ρεύμα και να επανέρχεται το ίδιο ξαφνικά, δημιουργώντας συνθήκες υπέρτασης που όλοι γνωρίζουν ότι μπορεί να επιδράσουν με τρόπο καταστροφικό σε κάθε «ευαίσθητη» συσκευή υψηλής τεχνολογίας. Για αυτό και όλοι μας θα πρέπει να κατανοήσουμε την υψηλή σημασία ενός back-UPS (μονάδα αδιάλειπτης προστασίας), το οποίο πρόκειται για μια εξαιρετική λύση που υψώνει μια ασπίδα προστασίας, απέναντι στις «απρόβλεπτες» καταστάσεις που μπορεί να δημιουργήσει το ρεύμα…    

APC UPS Schneider 27

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε τη λειτουργία του, ένα back-UPS παρέχει προστασία ισχύος για όλες τις συνδεδεμένες συσκευές που βρίσκονται σε αυτό, ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη του να σβήσει τις ηλεκτρικές συσκευές του, εύκολα και (το κυριότερο) χωρίς άγχος. Φανταστείτε το σαν μια τεράστια μπαταρία που συνεχίζει να τροφοδοτεί τις συσκευές σας για ορισμένο χρονικό διάστημα και η οποία σας δίνει τον απαιτούμενο χρόνο, ώστε να προβείτε σε μια σειρά από ενέργειες (όπως για παράδειγμα είναι η αποθήκευση της δουλειάς σας). Routers, Laptops, desktop PCs, printers, scanners, Smart TVs μπορούν κυριολεκτικά να σωθούν και η APC (που φέρει την ποιοτική σφραγίδα τη Schneider), μας προτείνει το Back-UPS 850VA (μοντέλο: BE850G2-GR), ένα πανίσχυρο εργαλείο στα χέρια σας που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους είτε το χρησιμοποιήσετε στο σπίτι, είτε στο home office που μόλις έχετε δημιουργήσει.

APC UPS Schneider 15

Το Back-UPS 850VA (520W) που σχεδιαστικά θυμίζει πολύπριζο και μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού σας (μπορεί μάλιστα να κρεμαστεί και σε τοίχο), διαθέτει 8 συνολικά πρίζες σούκο, εκ των οποίων 2 αφορούν σε αποκλειστική προστασία από την αυξημένη τάση. Παράλληλα, στο επάνω τμήμα του φιλοξενούνται δύο θύρες USB Type C και Type A, οι οποίες σας δίνουν τη δυνατότητα να φορτίσετε smartphones, tablets και άλλες φορητές συσκευές. Τα διακριτικά LED που υπάρχουν στο επάνω τμήμα του Back-UPS 850VA δηλώνουν την κατάσταση του UPS και τον χρόνο που έχετε στη διάθεση σας για να υποστηριχθούν οι συσκευές σας, ενώ παράλληλα λίγο πιο πάνω από το Power Button θα συναντήσετε ένα mute button, το οποίο ουσιαστικά σταματάει τον ήχο που παράγει το UPS όταν αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει μια διακοπή ρεύματος.

APC UPS Schneider 14

Και οι επιλογές που σας προσφέρει βέβαια το APC Back-UPS 850VA δεν σταματούν εδώ, καθώς στο δεξιό τμήμα του UPS της APC θα βρείτε δύο υποδοχές RJ45 που θα σας προστατεύσουν από τον κίνδυνο των υπερτάσεων σε καλώδια μεταφοράς δεδομένων (DSL, Modem, Network, Fax), ενώ παράλληλα υπάρχει και ένα τρίτο RJ45, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σύνδεση του PC σας με το UPS, μέσω της χρήσης ενός ειδικού καλωδίου RJ45/USB.

APC UPS Schneider 5

Κρίνοντας με βάση τα παραπάνω, το σίγουρο είναι ότι οι επιλογές δεν σας λείπουν, ωστόσο όπως όλα τα UPS έτσι και το 850VA μπορεί να κρατήσει τις συσκευές σας «ζωντανές» για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με τη Schneider, εάν δεν το έχετε «φορτώσει» πολύ και έχετε πάνω του μόλις ένα router / modem και ένα smartphone ή tablet (κάτι που αντιστοιχεί σε 20 watts περίπου), τότε το UPS της APC δύναται να «κρατήσει» ακόμη και μέχρι 170 λεπτά! Εάν τώρα θελήσετε να ακολουθήσετε μια πιο μέτρια προσέγγιση και βάλετε πάνω του ένα router/modem, ένα NAS, ένα smartphone και ένα desktop PC, αυξάνοντας τα υποστηριζόμενα Watts στα 120, τότε θα έχετε στη διάθεση σας γύρω στα 28 λεπτά ασφαλούς χρήσης. Τέλος, φτάνοντας στο ανώτερο επίπεδο μπορείτε να αγγίξετε τα 350 Watts, τοποθετώντας στο UPS ένα router/modem, ένα smartphone, μια 42αρά Smart TV LED και ένα sound bar, τότε θα έχετε στη διάθεση σας κοντά στα 6 λεπτά.

APC UPS Schneider 19

Όμως οι ξεχωριστές προτάσεις της γνωστής εταιρείας δεν περιορίζονται εδώ, καθώς εφόσον το επιθυμείτε μπορείτε να δοκιμάσετε και τη σίγουρη (και πιο οικονομική) λύση των surge protectors, με την APC να μας προτείνει την Essential SurgeArrest. Με κόστος λίγο παραπάνω από τα 20 ευρώ, τα εν λόγω χρήσιμα gadget αποτελούν ουσιαστικά επιπρόσθετες πρίζες, οι οποίες μπορούν να προστατέψουν μεμονωμένες συσκευές.

APC UPS Schneider 22

Βάζοντας την ακριβή σας τηλεόραση ή το καινούργιο σας Hi-Fi σύστημα ήχου σε μια Essential SurgeArrest, μπορείτε να εξασφαλίσετε μεγαλύτερη ασφάλεια και εύρυθμη λειτουργία, λέγοντας για πάντα αντίο στις «ενοχλητικές» υπερτάσεις. Κομψές και με compact διαστάσεις δένουν απόλυτα με τον προσωπικό χώρο σου, ενώ παράλληλα διαθέτουν δύο πρόσθετες USB θύρες για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία στη φόρτιση συσκευών.

APC UPS Schneider 25

Η εξαιρετική κατασκευή, η δοκιμασμένη τεχνογνωσία της Schneider και η ασφάλεια που σας παρέχει το Back-UPS 850VA της APC, το καθιστούν ένα απαραίτητο «εργαλείο» που θα σας χαρίσει μεγάλη ευελιξία και κυρίως θα σας δώσει τη δυνατότητα να έχετε το κεφάλι σας… ήσυχο. Με τιμή που κυμαίνεται στα 130 ευρώ και τρία χρόνια εγγύηση είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσετε τη δική σας «ασπίδα προστασίας», αποφεύγοντας μια και καλή τις… κακοτοπιές και την καταστροφική «κυκλοθυμική» διάθεση του ηλεκτρικού ρεύματος.

APC UPS Schneider 12

Περισσότερο info για τις τεχνικές δυνατότητες του BackUPS 850VA μπορείτε να βρείτε εδώ, ενώ μην παραλείψετε να κάνετε την Ιντερνετική βόλτα σας και από τα υπόλοιπα προϊόντα της APC, δοκιμάζοντας τον UPS Selector, ένα χρήσιμο online εργαλείο που θα βοηθήσει να βρείτε το προϊόν που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.  

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *