Avicii: Γήπεδο στη Στοκχόλμη μετονομάζεται σε «Avicii Arena»

avicii ceb3ceaecf80ceb5ceb4cebf cf83cf84ceb7 cf83cf84cebfcebacf87cf8ccebbcebcceb7 cebcceb5cf84cebfcebdcebfcebcceacceb6ceb5cf84ceb1ceb9
Avicii cr Sean Eriksson 1591723838

Το όνομα του Avicii δόθηκε σε ένα γήπεδο στην καρδιά της Στοκχόλμης.

Το 2012 ο Avicii έκανε δύο sold out εμφανίσεις στο «Ericsson Globe» της Στοκχόλμης, ένα γήπεδο χωρητικότητας 15.000 θεατών στην καρδιά της πόλης του.

Ο τότε 23χρονος παραγωγός, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Tim Bergling, ήταν ο νέος βασιλιάς ενός καινούργιου είδους, της EDM, και είχε ανέβει ψηλά με την πρόσφατη κυκλοφορία του παγκοσμίως επιτυχημένου single «Levels». Εκείνες οι δύο συναυλίες έγιναν ορόσημο στην ανερχόμενη καριέρα του Avicii.

Τώρα, εννέα χρόνια μετά από αυτές τις κορυφαίες συναυλίες και τρία χρόνια μετά την αυτοκτονία του Avicii, η ASM Global, η εταιρεία που διαχειρίζεται το «Ericsson Globe», ανακοίνωσε ότι από την Τετάρτη 19 Μαΐου ο χώρος θα ονομάζεται επίσημα «Avicii Arena».

Οι διαχειριστές της κληρονομιάς του Avicii δεν θα πληρώσει κάποιο χρηματικό ποσό για το δικαίωμα της τοποθέτησης του ονόματος στο γήπεδο, με τα έξοδα που καλύπτονται από τη σουηδική ασφαλιστική εταιρεία Trygg-Hansa και τη σουηδική εταιρεία κατασκευαστική εταιρεία Bauhaus, οι οποίες έχουν δημιουργήσει και οι δύο τις δικές τους πρωτοβουλίες ψυχικής υγείας.

«Θέλουμε να δείξουμε στους νέους της Σουηδίας ότι ο ενήλικος κόσμος ακούει και νοιάζεται», δήλωσε η Hanna Axelsson, διευθύντρια επικοινωνιών και μάρκετινγκ της Trygg-Hansa.

Αυτή η αλλαγή ονόματος δεν είναι, ωστόσο, μια επιφανειακή προσπάθεια. Το «Avicii Arena» θα χρησιμεύσει ως κόμβος για εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το «Tim Bergling Foundation», την οργάνωση πρόληψης αυτοκτονιών και ψυχικής υγείας που ιδρύθηκε από τον Klas Bergling και τη σύζυγό του Anki Lidén μετά το θάνατο του γιου τους.

Το ίδρυμα επικεντρώνεται στην πρόληψη αυτοκτονιών μεταξύ των νέων παγκοσμίως, καθώς οι αυτοκτονίες είναι σήμερα η δεύτερη πιο κοινή αιτία θανάτου μεταξύ των ατόμων ηλικίας 15-29 ετών. Ο Avicii ήταν 28 ετών όταν έδωσε τέλος στη ζωή του στις 20 Απριλίου 2018.

Οι εκδηλώσεις που σχετίζονται με το ίδρυμα θα πραγματοποιούνται παράλληλα με τις μεγάλης κλίμακας συναυλίες και αθλητικές εκδηλώσεις που αποτελούν το επίκεντρο του γηπέδου από τότε που άνοιξε το 1989.

Ο Klas Bergling αναμένει ότι το «Avicii Arena» θα φιλοξενήσει διαλέξεις για ομάδες φοιτητών, εκπαιδευτικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τη μουσική και άλλες πρωτοβουλίες εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης που θα διοργανωθούν σε συνεργασία με συνεργάτες του Ιδρύματος, όπως τις οργανώσεις Save The Children, SuicideZero, MIND και BRIS.

Για τον Bergling, η μετάβαση των εκδηλώσεων στον κεντρικό κόμβο της «Avicii Arena» είναι «μια ευκαιρία να προσεγγίσουμε ένα πολύ μεγαλύτερο κοινό».

Οι εκπρόσωποι της ASM Global είχαν αρχικά την ιδέα για την αλλαγή του ονόματος του γηπέδου μετά την επιτυχία μιας συναυλίας αφιέρωμα στον Avicii, η οποία φιλοξενήθηκε στο «Friends Arena» της Στοκχόλμης, έναν άλλο χώρο της ASM, τον Δεκέμβριο του 2019. Η συναυλία συγκέντρωσε περίπου 60.000 θεατές.

«Διοργανώνοντας το αφιέρωμα, ξέραμε ότι έμεινε ένα κενό μετά το θάνατο του Tim», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ASM Global, Ron Bension, στο «Billboard». «Οι άνθρωποι που διευθύνουν τους χώρους μας σε όλο τον κόσμο είναι μέλη αυτών των κοινοτήτων. Ξέρουν τι συμβαίνει και είναι δική μου δουλειά να ακούω και να ρίξω το βάρος της ASM Global σε αυτό», πρόσθεσε.

«Ρώτησαν αν ήμασταν θετικοί στο να ονομάσουν το γήπεδο “Avicii Arena” και νιώσαμε μεγάλη τιμή από την απλή ερώτηση», λέει ο Bergling. «Για εμάς, η πιθανότητα ανάληψης του γηπέδου από το Ίδρυμα Tim Bergling για μακροχρόνιες δραστηριότητες είναι μια πολύ μοναδική ευκαιρία».

Σε συνδυασμό με την ανακοίνωση, η Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα της Στοκχόλμης ηχογράφησε μια ειδική έκδοση του τραγουδιού «For A Better Day» του Avicii από το 2015, στην οποία συμμετέχει η 14χρονη Σουηδή τραγουδίστρια Ella Tiritiello. (Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που βρίσκεται στο τέλος).

Αυτή η μετονομασία του γηπέδου είναι ένα από τα πολλά εγχειρήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη προς τιμήν του Avicii. Ο Bergling λέει ότι το «The Avicii Experience», ένα μουσείο που καταγράφει τη ζωή και την καριέρα του εκλιπόντος DJ, πρόκειται να ανοίξει στη Στοκχόλμη τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο.

«Απλώς τους υποστηρίζουμε παρέχοντας βίντεο, όργανα και πράγματα που πρέπει να εκτεθούν εκεί έξω», λέει ο Bergling.

Επιπλέον μια επίσημη βιογραφία για τον Avicii που γράφτηκε από τον Σουηδό ερευνητή δημοσιογράφο και παραγωγό ντοκιμαντέρ Måns Mosesson πρόκειται να κυκλοφορήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 16 Νοεμβρίου. Τα έσοδα από το βιβλίο θα ωφελήσουν το Ίδρυμα Tim Bergling.

ΠΗΓΗ