Avicii: Η Google τιμά τη ζωή και τη μουσική του αδικοχαμένου DJ με ένα συγκινητικό doodle

avicii ceb7 google cf84ceb9cebcceac cf84ceb7 ceb6cf89ceae cebaceb1ceb9 cf84ceb7 cebccebfcf85cf83ceb9cebaceae cf84cebfcf85 ceb1ceb4ceb9ceba

Το σημερινό Google Doodle τιμά τη ζωή και την κληρονομιά του Avicii με αφορμή την επέτειο της γέννησής του.

Η μουσική και η πολύ σύντομη ζωή του Avicii έρχονται στο επίκεντρο ενός νέου Google Doodle, το οποίο δεσπόζει στην αρχική σελίδα της Google σήμερα (8 Σεπτεμβρίου), την ημέρα που συμπληρώνονται 32 χρόνια από τη γέννηση του DJ και μουσικού παραγωγού.

Ένα σκίτσο του Σουηδού σταρ της EDM, κατά κόσμον Tim Bergling, αντικαθιστά το λογότυπο της Google στην κεντρική σελίδα της μηχανής αναζήτησης σε περισσότερες από 46 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Όσοι πατούν πάνω στο Google Doodle, μεταφέρονται σε μια μαγευτική animated περιήγηση στη ζωή του Avicii, με μουσική υπόκρουση το επιτυχημένο single «Wake Me Up» του 2013, στο οποίο συμμετέχει ο Aloe Blacc.

«Από την παραγωγή επιτυχιών που κατέκτησαν τα διεθνή charts μέχρι τις εμφανίσεις του ως επικεφαλής σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, ο Tim θα είναι για πάντα στη μνήμη μας ως ένας από τους πρωτοπόρους και τους πιο επιδραστικούς οραματιστές της ηλεκτρονικής dance μουσικής», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Google.

Το Google Doodle του Avicii δημιούργησε η καλλιτέχνης Alyssa Winans.

To αφιέρωμα που συμπυκνώνει σε ένα βίντεο διάρκειας 90 δευτερολέπτων τη μουσική, τις αναμνήσεις και τις μάχες του διάσημου DJ με την ψυχική υγεία, καθώς η ημέρα των γενεθλίων του συμπίπτει με την Εθνική Εβδομάδα Πρόληψης της Αυτοκτονίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Ήξερα από την αρχή ότι έπρεπε να σκεφτώ προσεκτικά ποιες σκηνές θα συμπεριλάμβανα στο βίντεο. Η αλήθεια είναι ότι ο Tim αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες κατά τη διάρκεια των περιοδειών που έκανε στην ενήλικη ζωή του και ήθελα να βρω έναν τρόπο για να αγγίξω την πραγματικότητα αυτής της εμπειρίας, ενώ παράλληλα ήθελα να γιορτάσω και να τιμήσω τη ζωή του με τρόπο που να ταιριάζει στους στίχους και στον τόνο του τραγουδιού», εξηγεί η Alyssa Winans.

«Τελικά αποφάσισα να αφιερώσω το μεγαλύτερο μέρος του βίντεο στις πτυχές της ζωής του που αγαπούσε, με ορισμένες συμβολικές στιγμές για να αναφερθώ σε κάποιες από τις πιο δύσκολες συναισθηματικά καταστάσεις», τονίζει.

Avicii - Hit Channel

Ο αείμνηστος παραγωγός, τραγουδοποιός και DJ ήταν επικεφαλής του κινήματος της EDM, ενώ το τραγούδι του «Levels» του 2011 θεωρείται ακρογωνιαίος λίθος του είδους.

Έπειτα από μια μακρά μάχη με προβλήματα ψυχικής υγείας, ο Avicii αυτοκτόνησε στις 20 Απριλίου 2018, σε ηλικία 28 ετών.

Για να τιμήσουν τη μνήμη του και να βοηθήσουν άλλους νέους, ο πατέρας του Tim, Klas, και η μητέρα του, Anki, δημιούργησαν το Ίδρυμα Tim Bergling, το οποίο μάχεται για την αναγνώριση των αυτοκτονιών ως επείγοντα περιστατικά υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Ο Tim ήταν ένας ευγενικός και ανοιχτός άνθρωπος, γεμάτος ενέργεια, πείσμα και ακεραιότητα. Είχε ένα ιδιαίτερο σύνολο χαρακτηριστικών, και αν παρακολουθήσατε το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του, νομίζω ότι μπορείτε επίσης να καταλάβετε ότι δεν ήταν πραγματικά έτοιμος για τη φήμη με τον τρόπο που εκτέθηκε σε αυτήν», αναφέρει στην Google ο πατέρας του Avicii.

«Παρά την επιτυχία και τη φήμη του, παρέμεινε σεμνός και αντιμετώπιζε τους ανθρώπους με ευγένεια και ισότιμο σεβασμό», σημειώνει.

«Μετά την αυτοκτονία του Tim, πολλοί άνθρωποι μας προσέγγισαν. Κάποιοι που βρίσκονταν σε παρόμοια κατάσταση, αλλά και πολλοί θαυμαστές που τον ακολουθούσαν όλα αυτά τα χρόνια. Πολλοί άνθρωποι μας είπαν ότι ο Tim και τα τραγούδια του σήμαιναν πολλά γι’ αυτούς και ένιωθαν σαν να τον γνώριζαν, πράγμα που νομίζω ότι κατά κάποιο τρόπο συνέβαινε», συνεχίζει.

«Το μέγεθος των προβλημάτων ψυχικής υγείας μεταξύ των νέων είναι συγκλονιστικό. Ο Tim ενδιαφερόταν πάντα για την ψυχολογία και την πνευματικότητα και θέλαμε να τον τιμήσουμε κάνοντας ό, τι μπορούσαμε για να βοηθήσουμε τους άλλους», αποκαλύπτει.

«Έτσι δημιουργήσαμε το Ίδρυμα “Tim Bergling Foundation”, με στόχο να συμβάλουμε στην ψυχική υγεία των νέων, να μειώσουμε το ποσοστό αυτοκτονιών μεταξύ των νέων καθώς και να εξαλείψουμε το στίγμα. Δεν είναι κάτι που μπορείς να κάνεις μόνος σου, χρειάζεται ευρεία συνεργασία και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε», επισημαίνει ο πατέρας του Avicii.

«Μας ενδιαφέρει να φέρουμε επίσης τη μουσική στο προσκήνιο και έχουμε αρχίσει να συνεργαζόμαστε με οργανώσεις για να κεντρίσουμε τη δημιουργικότητα των νέων, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να δημιουργήσουν και να κάνουν remix τη δική τους μουσική», σχολιάζει.

Επιπλέον, το ίδρυμα στηρίζει δράσεις βοήθειας σε τομείς για τους οποίους ο Avicii έτρεφε πάθος, όπως η κλιματική αλλαγή, η παγκόσμια πείνα και η προστασία της άγριας ζωής και των απειλούμενων ειδών.

[embedded content]

ΠΗΓΗ