Χάρτης και στατιστικά στοιχεία για τον κορονοϊό

κορονοϊός

Μέριμνα μας τώρα είναι η ατομική ευθύνη για την εξάλειψη του κορονοϊού με στόχο την μείωση της διασποράς του ϊού. Μπορεί η Κυβέρνηση να έλαβε τα δρακόντια μέτρα για τον κορονοϊό, αυτό που όμως δεν γνωρίζουμε είναι, ποια μέτρα προστασίας έχουν λάβει τα υπόλοιπα κράτη. Και ένα ερώτημα είναι η χρήση της μάσκας επαρκή για να προφυλαχτούμε από αυτό τον ϊό 

Υπάρχει ωστόσο μια θετική είδηση για το εμβόλιο της Pfizer και της BioNTech. Το εμβόλιο αυτό που έρχεται από την Αμερικανική φαρμακοβιομηχανία, ύστερα από δοκιμές που έχουν γίνει σε χιλιάδες εθελοντές-ασθενείς με Covid-19, οι μελέτες είναι ενθαρρυντικά, 90% είναι αποτελεσματικό. 

Τώρα μένει από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές να εγκρίνουν την έκτακτη χρήση του εφόσον είναι ασφαλές φυσικά το εμβόλιο. Ο διευθύνων σύμβουλος της BioNTechΟυγκιούρ Σαχίν, δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένος με την εξέλιξη του εμβολίου διότι έτσι θα μπορούν να ελέγξουν τον ϊό μιας και έχει χτυπήσει την οικονομία αλλά και με τόσα κρούσματα την ημέρα, τα νοσοκομεία να δέχονται πιέσεις επειδή δεν μπορούν να εξυπηρετούν τόσους ασθενείς. 

Το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί σε ασθενείς με βαριά συμπτώματα αλλά ούτε και σε ηλικιωμένους, αυτά είναι τα μειονεκτήματα. Υπάρχει η πιθανότητα στην ύπαρξη μιας άλλης φαρμακοβιομηχανίας να φτιάξει ένα άλλο εμβόλιο οπότε να κυκλοφορήσουν δυο εμβόλια. Προτεραιότητα για το εμβόλιο θα έχουν οι Ε.Ε, Βρετανία και ΗΠΑΗ Βρετανία στα μέσα του χρόνου θα λάβει 10 εκατομμύρια εμβόλια εφόσον βέβαια οι αρμόδιες αρχές δώσουν την άδεια διάθεσης τους.  

Συνολικά κρούσματα 50.539.082 παγκοσμίως έχουν σημειωθεί, με πρωταθλήτρια την Αμερική, Βραζιλία και Ινδία. Στην χώρα μας σημειώσαμε  1.490 κρούσματα για σήμερα, τουλάχιστον με την καραντίνα λιγοστεύουν τα κρούσματα.  

Στην χώρα μας έχουν καταγραφεί 825 θάνατοι μέχρι στιγμής και 56.698 κρούσματα από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν τα κρούσματα στην χώρα μας, στις 26 Φεβρουαρίου. Ακόμη και όταν πάρθηκαν κατά την άνοιξη τα νέα μέτρα, η έξαρξη του κορονοϊού φούντωνε, ήδη στις 28 Μαρτίου τα κρούσματα είχαν φτάσει στα χίλια.  

Παρατηρείται μια μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κατά τον μήνα Αύγουστο και μάλιστα κατά τις 5 από κει και ύστερα ξεκινάει μια τρελή πορεία των κρουσμάτων. Τα κρούσματα αυξηθήκαν λόγω εξόδου κατά τον μήνα του Αυγούστου. Αυτό που δείχνει ενδιαφέρον είναι πως οι πολίτες τουλάχιστον οι περισσότεροι κάνουν τέστ για τον κορονοϊό. Τα τέστ είχαν ξεκινήσει από τις 13 Μαρτίου και όπου τα περισσότερα έγιναν κατά τον Μήνα 29 Ιούλιο με 53.889 εξετάσεις, πιο πολλές έγιναν στις 19 Αυγούστου με 63.411. 

Αν κοιτάξουμε τα ημερήσια κρούσματα όλο και αυξάνονται. Μέσα σε επτά μέρες έχουν σημειωθεί 16.108 κρούσματα. 5 Νοεμβρίου παρουσιάστηκαν κρούσματα που πλησίαζαν κοντά τις 3.000, ανάμεσα στις ημερομηνίες 4 με 5 Νοεμβρίου τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 269. Από τότε που μπήκαμε στο νέο lockdown δηλαδή από τις 8 Νοεμβρίου, παρουσιάστηκε μια καλή μείωση των κρουσμάτων στα 666 απί τις 7 Νοεμβρίου. Επομένως από τις 8  μέχρι 9 Νοεμβρίου έχουν μειωθεί 399 κρούσματα. 

Η κινητικότητα των πολιτών από ότι φαίνεται σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία ήταν μειωμένη από τις 16 Φεβρουαρίου μόνο 7% τότε βέβαια δεν παρουσιάστηκε κανένα κρούσμα, το πρώτο κρούσμα εμφανίστηκε στις 26 Φεβρουαρίου εκεί παρατηρούμε πως οι μετακινήσεις των πολιτών μειώνονται στο 2%. Οι μετακινήσεις στην λιανική πώληση και ψυχαγωγία σημειώνονται αρκετά αυξημένες από τις 3 Αυγούστου με 33% και 10 Αυγούστου με 35% και ακόμη 17 Αυγούστου που φτάνει στο 30%. 

 

Πηγές 

https://www.kathimerini.gr/world/561150067/covid-19-to-emvolio-tis-pfizer-apetrepse-to-90-ton-molynseon-stin-kliniki-meleti/ 

https://news.google.com/covid19/map?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael&mid=%2Fm%2F035qy 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *