Choco Lava- Η εύκολη “σο-κόλαση”

81706602 601699013737377 382744984085856256 o

 

Γράφει ο Chef Ιωάννης Μούντριχας.

https://www.facebook.com/chefgiannismoudrihas

 

Υλικά

340 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

200 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

130 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου +extra για το βουτύρωμα της φόρμας

70 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ. κοσκινισμένο

4 αυγά, medium

Κακάο, κοσκινισμένο για το σερβίρισμα

 

Τρόπος παρασκευής

Προσθέτουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε ένα μπολ και τη λιώνουμε πάνω από μία κατσαρόλα με βραστό νερό (μέθοδος μπεν μαρί) ανακατεύοντας με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

Έπειτα, αποσύρουμε το μπολ με τη σοκολάτα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά
Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο μείγμα τα αυγά ένα-ένα (περιμένουμε να απορροφηθεί το πρώτο πριν ρίξουμε το επόμενο) ανακατεύοντας παράλληλα με το σύρμα χειρός.
Κατόπιν, αδειάζουμε στο ίδιο μπολ το αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά.
Ύστερα, μεταφέρουμε το παραπάνω μείγμα σε μία βουτυρωμένη ορθογώνια φόρμα για κέικ διαστάσεων 30Χ12εκ., στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 15-20 λεπτά.
Τέλος, αποσύρουμε το κέικ από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει καλά για 1,5-2 ώρες, ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με κακάο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *