Daily Mail: Έρευνα λέει ότι ο κορονοϊός της Covid-19 προήλθε από Κινέζους επιστήμονες

daily mail ceadcf81ceb5cf85cebdceb1 cebbceadceb5ceb9 cf8ccf84ceb9 cebf cebacebfcf81cebfcebdcebfcf8acf8ccf82 cf84ceb7cf82 covid 19 cf80cf81
facebooksars cov 2

Νέα έρευνα, την οποία επικαλείται η βρετανική Daily Mail, λέει πως σε δείγματα COVID-19 βρέθηκαν «δακτυλικά αποτυπώματα» που θα μπορούσαν να προέρχονται από επεξεργασία σε εργαστήριο.

Η Daily Mail υποστηρίζει πως απέκτησε «αποκλειστικά» το συγκεκριμένο επιστημονικό άρθρο, 22 σελίδων, το οποίο συνέταξαν ο Βρετανός καθηγητής Άνγκους Ντάλγκλεϊς και ο Νορβηγός επιστήμονας Μπίργκερ Σόρενσεν και πρόκειται να δημοσιευτεί στο Quarterly Review of Biophysics Discovery.

Πάντα σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, υπάρχουν στοιχεία που υποδεικνύουν ότι Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν τον ιό ενώ εργάζονταν πάνω σε ένα πρόγραμμα σε εργαστήριο στη Γουχάν (Gain of Function).

Οι έρευνες τέτοιου τύπου, όπως αναφέρεται, έχουν απαγορευτεί προσωρινά στις ΗΠΑ, και περιλαμβάνουν παρεμβάσεις σε φυσικής προέλευσης ιούς προκειμένου να γίνουν πιο μολυσματικοί ώστε να μελετώνται οι επιδράσεις τους στον άνθρωπο.

Το επιστημονικό άρθρο, γράφει η Daily Mail, λέει ότι οι Κινέζοι επιστήμονες πήραν μια «ραχοκοκαλιά» φυσικού κορονοϊού που βρέθηκε σε νυχτερίδες από κινεζικές σπηλιές και της έδωσαν μια νέα «ακίδα», με αποτέλεσμα την Covid-19.

Οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα πως ο κορονοϊός της Covid-19 δεν έχει «αξιόπιστο φυσικό πρόγονο» και θεωρούν πως οι επιστήμονες έκαναν και άλλες παρεμβάσεις προκειμένου να καλύψουν τα ίχνη τους.

Η έρευνα υποδεικνύει επίσης «σκόπιμη καταστροφή, απόκρυψη ή μόλυνση δεδομένων» σε κινεζικά εργαστήρια και σημειώνει ότι «επιστήμονες που ήθελαν να μοιραστούν τα ευρήματά τους δεν ήταν σε θέση να το κάνουν ή έχουν εξαφανιστεί».

Μέχρι πρόσφατα η επικρατούσα άποψη μεταξύ των ειδικών ήταν πως η προέλευση του ιού είναι φυσική και ότι πέρασε από ζώα στους ανθρώπους. Ωστόσο πρόσφατα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έδωσε εντολή στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών να διερευνήσουν εκ νέου πώς μπορεί να εμφανίστηκε ο ιός, περιλαμβανομένης της θεωρίας περί ατυχήματος σε εργαστήριο.

Οι συντελεστές της έρευνας λένε ότι είχαν «prima facie» στοιχεία «retro-engineering» (αντίστροφης μηχανικής) στην Κίνα εδώ και ένα χρόνο, αλλά «αγνοήθηκαν» από ακαδημαϊκούς και μεγάλα επιστημονικά journals.

Η Ντάλγκλεϊς είναι καθηγητής ογκολογίας στο St George’s University στο Λονδίνο και είναι γνωστός για τη δουλειά του πάνω στο εμβόλιο για HIV, ενώ ο Σόρενσεν, ιολόγος, είναι πρόεδρος της φαρμακευτικής Immunor που ανέπτυξε υποψήφιο εμβόλιο για τον κορονοϊό ονόματι Biovacc-19.

Το εν λόγω άρθρο, σύμφωνα με τo δημοσίευμα, είναι στα χέρια του DailyMail.com και προορίζεται για δημοσίευση μέσα στις επόμενες ημέρες.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ραντεβού από σήμερα και με τα 4 εμβόλια για τους 30-34 ετών – «Στοίχημα» ο εμβολιασμός άνω των 18

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *