ΕΝΑ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ

smilies 1731855 960 720 1
received 568410720945359

Πέρα μακριά στη μπισκοτοχώρα ζούσε ένα μπισκότο διαφορετικό από τα άλλα. Ήταν χωρίς σουσάμι,σταφίδες η τρούφα και δεν είχε καθόλου γέμιση. Ήταν ένα σκέτο και απλό μπισκότο.Το σχήμα του ήταν απλό στρογγυλό χωρίς την παραμικρή ιδιαιτερότητα.όμως αυτό δεν τον σταματούσε στο να είναι δραστήριο και χαρούμενο.Έτρεχε όλη μέρα στη μπισκοτοχώρα τσαλαβουτώντας μέσα στις λακκούβες με το γάλα χωρίς καν να λιώνει.Τα άλλα μπισκότα που το έβλεπαν ζήλευαν.”Πως είναι δυνατόν να βουτάει μέσα στις λακκούβες με το γάλα και να μη λιώνει;΄΄Έλεγαν και ξανά έλεγαν μεταξύ τους. ΄΄Είναι τόσο ευτυχισμένο παρόλο που είναι απλό και άσχημο,κι εμείς τόσο υπέροχα πλασμένα με γέμιση κρέμα και σοκολάτα η λεμόνι και τόσο υπέροχα στολισμένα με πανάκριβη τρούφα και διαλεχτό σουσάμι και τόσο χαρούμενα δεν είμαστε, Τι συμβαίνει;΄΄Έλεγε η δεσποινίς Μπισκοτούλα στη φίλη Ντονατσούλα .΄΄ Αχ δεν ξέρω θα πάω να τον ρωτήσω. Και με μια κίνηση έφτασε κοντά του.

-Ε στρογγυλό μπισκότο να σε ρωτήσω κάτι;

-Παρακαλώ

-Πως γίνετε να είσαι τόσο χαρούμενος;Είσαι ένα άδειο μπισκότο,χωρίς ομορφιά,χωρίς όμορφα στολίδια ούτε καν διαλεχτή γέμιση η έστω πανάκριβο σουσάμι κι όμως δείχνεις τόσο χαρούμενος,όλη μέρα τσαλαβουτάς στις λακκούβες με το γάλα και δε λιώνεις. Τι συμβαίνει με σένα;

-Μα είναι απλό,όπως είπες είμαι ένα απλό μπισκότο,δεν έχω τρούφες και όλα τα υπόλοιπα που είπες οπότε δεν αγχώνομαι μήπως και τυχόν χαλάσει η εμφάνιση μου,όσα πιο λίγα έχεις τόσο πιο χαρούμενος είσαι,όσο γιατί δεν λιώνω μέσα στο γάλα;Μα είναι απλό ΜΕ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ. Όσα πιο λίγα έχεις τόσο χαρούμενα ζεις. Τα πολλά φέρνουν δυστυχία,δες εσένα έχεις ωραίο και ακριβό στόλισμα και λαχταριστή γέμιση,όμως φοβάσαι να ζήσεις,να βουτήξεις στις λακκούβες,να τρέξεις ανέμελα κι αυτό γιατί είσαι ένα μαλακό πανάκριβο μπισκότο που θα σπάσεις.Αν όμως αφαιρέσεις από πάνω σου όλα αυτά τα στολίδια και εμπιστευτείς τον εαυτό σου ότι και χωρίς αυτά έχεις αξία τότε θα μάθεις να ζεις και εσύ χαρούμενα. Είπε το στρογγυλό μπισκότο και έφυγε χαρούμενο.

 

ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ= ΖΗΣΕ ΑΠΛΑ ΤΑΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΛΑ..

 

ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΤΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟcookie 734207 340

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.