«Έσκισε» η Eurovision 2021- Δες πόσοι άνθρωποι την παρακολούθησαν φέτος

eskise eurovision 2021 des posoi anthropoi tin parakoloythisan fetos
eurovision

Οι αριθμοί ποτέ δεν λένε ψέματα.

Φέτος, έπειτα από έναν χρόνο απουσίας η Eurovision επέστρεψε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες. Πέρυσι λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού, ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision δεν πραγματοποιήθηκε, και για τον λόγο αυτό έπρεπε να περιμένουμε έναν χρόνο ακόμη.

Πριν από δύο Σαββατοκύριακα, στις 22 Μαΐου 2021 ο 65ος διαγωνισμός της Eurovision πραγματοποιήθηκε στην Ahoy Arena του Rotterdam με την Ιταλία να κερδίζει επάξια τον τίτλο του νικητή.

Οι Måneskin και το Zitti E Buoni ξεσήκωσαν την αρένα και κατόρθωσαν να επικρατήσουν ανάμεσα σε αρκετά φαβορί.

Εδώ μπορείς να μάθεις ποιος είναι ο Damiano David που έχει ξεσηκώσει τον γυναικείο πληθυσμό. By the way είναι μόλις 22 ετών.

Εάν θες τη γνώμη μου βέβαια τη νίκη αυτή τους τη χρωστούν από το 2019, όταν ο Mahmood με το Soldi έφτασε πολύ κοντά στην πηγή, χωρίς όμως να πιεί νερό. Η Ελλάδα με τη Stefania και το Last Dance κατόρθωσε μετά από 8 χρόνια να μπει μέσα στην τελική δεκάδα.

Αν πατήσεις εδώ θα δεις και σε ποια θέση τερμάτισε η Κύπρος με την Έλενα Τσαγκρινού και το El Diablo.

Πόσος κόσμος όμως παρακολούθησε φέτος τον μουσικό διαγωνισμό; Φέτος ο διαγωνισμός παρακολουθήθηκε από 183 εκατομμύρια θεατές σε 36 χώρες, ανέφεραν αξιωματούχοι τη Δευτέρα (31 Μαΐου). Ο μεγάλος τελικός πέτυχε μερίδιο 4% υψηλότερου τηλεοπτικού κοινού από τον προηγούμενο διαγωνισμό το 2019. (Ο διαγωνισμός 2020 καταργήθηκε εν μέσω της πανδημίας).

Ο διαγωνισμός ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των νεαρών θεατών, με το γκρουπ των 15-24 ετών να αυξάνεται 7% έναντι του 2019. Ακόμη, 50,6 εκατομμύρια μοναδικοί θεατές σε 234 χώρες την παρακολούθησαν στο επίσημο κανάλι YouTube, (αύξηση 28% από το 2019) και από αυτούς, οι ηλικίες 18 έως 34 ετών αποτέλεσαν το 71% των θεατών.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε ότι το κοινό αγκάλιασε τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision με τόσο μεγάλα νούμερα και είμαστε πολύ περήφανοι που συγκεντρώθηκαν εκατομμύρια άνθρωποι μαζί σε μια εποχή που τόσοι πολλοί είναι ακόμη χωριστά», δήλωσε ο Martin Österdahl πρόεδρος της EBU.

ΠΗΓΗ