Εξοργιστικό περιστατικό στην Πάτρα: Πάρκαρε συνειδητά πάνω σε γατί και το σκότωσε

Θλίψη και οργή προκαλεί η αντίδραση κάποιου ασυνείδητου οδηγού στην Πάτρα, ο οποίος πήγε και πάρκαρε το αυτοκίνητο του επάνω σε ένα γατάκι που κοιμόταν στο δρόμο και το εγκλώβισε…

0452181cf8

Θλίψη και οργή προκαλεί η αντίδραση κάποιου ασυνείδητου οδηγού στην Πάτρα, ο οποίος πήγε και πάρκαρε το αυτοκίνητο του επάνω σε ένα γατάκι που κοιμόταν στο δρόμο και το εγκλώβισε για 9 ώρες. Θλίψη και οργή προκαλεί επίσης και η ασυνειδησία ορισμένων κατοίκων.

Το γατάκι άρχισε να ουρλιάζει από τον πόνο. Αλλά τι τον ένοιαζε εκείνον. Βγήκε από το αυτοκίνητο σαν κύριος, δεν έδωσε σημασία στις κραυγές, κλείδωσε και έφυγε για να πάει να περπατήσει στο βουνό. Το γατάκι συνέχιζε να ουρλιάζει και να εκλιπαρεί για βοήθεια. Εκείνην τη μονότονη ικετευτική κραυγή. Κάποια στιγμή βγήκαν από τα μπαλκόνια τους οι κάτοικοι των γύρω πολυκατοικιών, ενοχλημένοι. Είδαν το γατί κάτω από τη ρόδα και άρχισαν να βρίζουν το «κωλόγατο» γιατί τους ενοχλούσε.

Μέχρι που κάποιος ευαισθητοποιήθηκε και κάλεσε την πυροσβεστική, οι άνδρες της οποίας έφτασαν αμέσως και ξεκίνησαν την επιχείρηση απεγκλωβισμού. Είχε πάει πια 4 το μεσημέρι όμως. Το γατί ήταν σχεδόν νεκρό, είχαν περάσει ήδη 9 ώρες.

Μεταφέρθηκε σε κτηνιατρική κλινική αλλά οι γιατροί παρά τις προσπάθειες τους δεν τα κατάφεραν.

8ae61f1bc5

Το γατί πέθανε, αναίτια, αργά και βασανιστικά, απλά επειδή κάποιος δεν έκρινε σκόπιμο να μετακινήσει τη ρόδα του οχήματος του λίγα εκατοστά.

Το περιστατικό ανέδειξε με ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό η δημοσιογράφος Ελίζα Καλλίτση η οποία ήταν από τις πρώτες που προσέτρεξε για βοήθεια του γατιού.

Γράφει λοιπόν η Ελίζα Καλλίτση: «7 η ώρα το πρωί. Παρκάρεις . Πάνω σε ένα γατί που κοιμάται στο δρόμο και δεν μπορεί ή δεν προλαβαίνει να αντιδράσει. Παρκάρεις. Τούμπι βρε αδελφέ. Εμπόδιο. Κάτι καταλαβαίνεις. Αντε και όχι. Το ζώο ουρλιάζει. Δεν το ακούς ; Κλειδώνεις και φεύγεις. Και μετά εσύ που περνάς από δίπλα. Και εσύ από τα μπαλκόνια στις πολυκατοικίες. Το βλέπεις. Αλλά δεν αντιδράς. Εκνευρίζεσαι όμως που τα 2 οχήματα της Πυροσβεστικής που ήρθαν για να απεγκλωβίσουν το ανήμπορο πια να φωνάξει πλάσμα χαλάνε τον ύπνο σου. 4 το μεσημέρι πια. Τότε μόνο κάποιος ειδοποίησε. Και εσύ κυρά μου δημοσιογράφος πράγμα δεν έχεις άλλη δουλειά να κάνεις; Τόση φασαρία ; Για ένα γατί ; 9 ώρες παγιδευμένο το ενοχλητικό πράγμα που κάνει φασαρια κάτω από τη ρόδα. Ο μικρός μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο, πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε. Εσείς ήσυχοι πια συνεχίστε τον ύπνο σας. Στο βαθύ σκοτάδι σας ..»

Πηγή : zougla.gr