ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΕΤΩΝ 40

literature 3091212 960 720
received 568410720945359

Ονομάζομαι Χ και είμαι 40 ετών. Από μικρή οι γνώριμοι με αποκαλούσαν ανήσυχο πνεύμα κι αυτό γιατί μου άρεσε να ανακαλύπτω καινούργια πράγματα,να μαθαίνω καινούργιες τέχνες και επιστήμες. Μη νομίζετε πως είμαι κάποια πανεπιστημιακός όχι όμως επειδή έχω αγάπη για τη μάθηση και τη καινούργια γνώση έχω στη κατοχή μου άπλετα πιστοποιητικά από διάφορα σεμινάρια και ψυχολογίας και μη καθώς  με ακολουθεί και ένα πλούσιο βιογραφικό,μη το πάρετε ως περηφάνια απλά θέλω με αυτό να σας δώσω να καταλάβετε πως η γνώση ΔΕΝ έχει ηλικία.. Αγαπητοί μου όταν ο άνθρωπος διψά για μάθηση δε σταματάει πουθενά και εκτός αυτού δε μου αρέσουν τα ανεκπλήρωτα όνειρα. Κι έτσι μιας και μου αρέσει πολύ η ψυχολογία αποφάσισα τώρα στα 40 μου να γίνω και πάλι φοιτήτρια. Όμως το να σπουδάζεις δεν είναι ότι και πιο εύκολο μιας και τα οικονομικά όλων μας αγγίζουν τον πάτο έψαξα και βρήκα  μαθήματα στο διαδίκτυο ΔΩΡΕΑΝ από διάφορα πανεπιστήμια. Αν και είμαι κατά της τεχνολογίας ομολογώ πως κάποιες φορές μας είναι χρήσιμη. Κι έτσι αν και 40 ετών πια έγινα και πάλι φοιτήτρια παρακολουθώντας με αγάπη τα μαθήματα όποτε φυσικά έχω χρόνο και μπορώ χωρίς να πιέζω τον εαυτό μου.

ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΜΑΘΑΙΝΩ

book 1052014 960 720 1

 

Φίλοι μου το ότι μεγαλώνουμε αυτό δε σημαίνει πως εγκαταλείπουμε τη ζωή και τους στόχους μας. Ακόμα και παιδιά να έχουμε καλό είναι να βρίσκουμε λίγο χρόνο για τον εαυτό μας. Η ακηδία φίλοι όπως λένε και Άγιοι Πατέρες μας είναι κακό πράγμα. Ο Θεός μας έχει δώσει κάποια χαρίσματα σε όλους μας, ένα τάλαντο όπως το ονομάζει και η Αγία Γραφή,καλό λοιπόν είναι να αυξάνουμε το τάλαντο μας διότι πουθενά δεν γράφει πως η μάθηση έχει χρονικό όριο.  Γνωρίζω άτομα που είναι 60 και 70 ετών και είναι φοιτητές σε πανεπιστημιακές αίθουσες παρακαλώ.

 

 

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

grandmother 1822560 960 720

Η γνώση φίλοι μου θα το ξανά πούμε δεν έχει ηλικία,κάποιοι κατάφεραν να σπουδάσουν στη ζωή τους και κάποιοι όχι,για αυτό λοιπόν ανήκει σε όλους. Πως μπορείς να την αποκτήσεις; Μα φυσικά με τη μελέτη. Είπαμε ζούμε σε εποχές όπου στο ίντερνετ μπορείς να πάρεις οποιαδήποτε πληροφορία θελήσεις μη ξεχνάτε η γνώση δεν σταματάει με τα χρόνια.. Εγώ πάντως αλήθεια σας το λέω και στα 40 και στα 60 και σε όσα χρόνια που δώσει ο Θεός θα είμαι φοιτήτρια ετών….τόσο.

 

Για οποιαδήποτε συμβουλή-συζήτηση-απορία επικοινωνήστε στο email : dimitraalexandri@hotmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.