Folli Follie: Στα χέρια του εισαγγελέα τα στοιχεία που «δείχνουν» εμπλοκή βουλευτών και υπουργών

folli follie cf83cf84ceb1 cf87ceadcf81ceb9ceb1 cf84cebfcf85 ceb5ceb9cf83ceb1ceb3ceb3ceb5cebbceadceb1 cf84ceb1 cf83cf84cebfceb9cf87ceb5ceaf
facebookfolli

Στα χέρια του εισαγγελέα βρίσκονται τα νέα στοιχεία για την Follie Folli, που περιλαμβάνονται στην ενδιάμεση έκθεση της PWC.

Πρόκειται για στοιχεία που περιλαμβάνονται σε πόρισμα της εταιρείας μετά από έλεγχο ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και «εμφανίζουν» εμπλοκή πρώην υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς όφελος της εταιρείας.

Η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση έχει ήδη στείλει τον φάκελο στον εισαγγελέα προκειμένου να διερευνήσει εκείνος στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας, αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για πολιτικά αλλά και άλλα φυσικά πρόσωπα.

Αν ο εισαγγελικός λειτουργός διαπιστώσει ότι προκύπτουν ευθύνες, για τα πολιτικά η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή, ενώ για τα φυσικά θα ασκήσει ποινική δίωξη και θα στείλει το φάκελο στην ανακρίτρια.

Δύο πρώην υπουργοί και δύο βουλευτές αναφέρονται σε e-mail ως «ισχυροί σύμμαχοι»

Νέα στοιχεία και αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα φέρνει στο φως ο διαχειριστικός έλεγχος που ολοκλήρωσε η PwC στην εταιρεία Folli Follie.

Στην πολυσέλιδη έκθεση γίνονται αναφορές στο περιεχόμενο ηλεκτρονικών αρχείων που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε υπολογιστές εργαζομένων της εταιρείας.

Το περιεχόμενο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας εμφανίζει τον Μάιο του 2018 δυο πρώην υπουργούς και δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να δείχνουν ενδιαφέρον για την υπόθεση, και ειδικότερα να «προσβλέπουν» στο «πάγωμά» της.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στα επίμαχα e-mail εμφανίζεται ο υπάλληλος της εταιρείας Ν.Σ. να είχε διαρκή επικοινωνία με τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο.

Κατά την επικοινωνία ο υπάλληλος εμφανίζεται να ενημερώνει για τα εξής:

«Κύριε Τζώτζη όπως έχετε ήδη ενημερωθεί ιδίως η παρουσία του προέδρου είναι καταλυτική. Είμαι σίγουρος ότι με την πίεση που τους ασκείται από τους ανθρώπους μας θα προχωρήσει ομαλά χωρίς εκπλήξεις η όλη διαδικασία. Όπως αντιλαμβάνεστε είναι πολύ δύσκολο για την επιτροπή γιατί πιέζεται από παντού να είναι πιο άμεση και σκληρή απέναντί μας, ήδη την κατηγορούν για ευνοϊκή μεταχείριση. Έχουμε όμως ισχυρούς συμμάχους. Αρκεί βέβαια και εμείς να τους βοηθήσουμε σε αυτά που μας ζητάνε, έστω και να δίνουμε στοιχεία σταδιακά με μία ροή. Χθες όπως σας είχα ενημερώσει είχα μία συνάντηση με έναν σύμβουλο που αντιπροσωπεύει έναν από τους τρεις βασικούς υποστηρικτές μας στην υπόθεση. Αφού μου είπε πόσο δύσκολο είναι το όλο εγχείρημα και πόσο εκτίθεται ο άνθρωπός του και τι έχει κάνει μέχρι τώρα για μας και ότι θα είναι μέχρι να τελειώσουν όλα δίπλα μας, μου είπε ότι έχει κάποιες ανάγκες (80). Δεν θα ήθελα ούτε μέσω email ούτε τηλεφωνικά να μιλήσουμε πιο αναλυτικά.

Νομίζω ότι τη στιγμή αυτή δεν έχουμε την πολυτέλεια κανένα σύμμαχό μας να χαρίσουμε στους αντιπάλους μας για οποιονδήποτε λόγο. Πρέπει δυστυχώς να διαθέσετε ένα κονδύλι για αυτές τις επαφές. Δεν είμαι υπέρ και το ξέρετε, αλλά σε αυτή την περίπτωση δε νομίζω ότι γίνεται διαφορετικά. Ενημερώστε με πως προχωρώ τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση. Παρακαλώ μονολεκτικά λόγω της σοβαρότητος. Με ένα ναι ή ένα όχι για να ξέρω τι να πω αύριο που περιμένουν απάντηση. Αν είναι ναι, μην πείτε το λόγο σε κανένα».

Σε διαφορετικό e-mail με παραλήπτη πάλι τον Tζώρτζη Κουτσολιούτσο και ημερομηνία 11 Μαΐου 2018 αναφέρεται:

«Κύριε Τζώρτζη θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με τα σημερινά πεπραγμένα. Επικοινώνησαν σήμερα με τον πρόεδρο της επιτροπής, ο κ. Μπαλαούρας (ο οποίος πραγματικά υπερβάλλει εαυτόν για τον όμιλο, είναι ο μπροστάρης), ο Φλαμπουράρης, ο κ. Χαρίτσης υπουργός Ανάπτυξης , ο κ. Αραχωβίτης από το στενό περιβάλλον. Ο δε πρόεδρος είπε ότι είναι η πρώτη φορά που καθυστερεί τόσο και ήδη δέχεται επικρίσεις για την ευνοϊκή συμπεριφορά της επιτροπής απέναντί μας. (Σε άλλες περιπτώσεις ενεργούν άμεσα). Σήμερα η έκτακτη επίσκεψη έπρεπε να γίνει μετά το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί και από ότι μου είπαν οι δικοί μας, ήταν συνεργάσιμοι και φιλικοί (μας είχε ενημερώσει σχετικά ο πρόεδρος)».

Στις 29 Μαΐου του 2018 και ώρα 18.10, ο ίδιος υπάλληλος φέρεται να ενημερώνει μέσω e-mail για τροπολογία που επρόκειτο να κατατεθεί και αφορούσε σε ευνοϊκή ρύθμιση που αφορούσε τα ΚΑΕ. Το επίμαχο email, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο συγκεκριμένος υπάλληλος της εταιρείας, εστάλη από τον κ. Μπαλαούρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Λινού στο Newsbomb.gr: Πολύ πιθανό το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού να είναι και στην Ελλάδα

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *