George Harrison: Ακούστε το ακυκλοφόρητο τραγούδι «Cosmic Empire» από την επετειακή επανέκδοση του «All Things Must Pass»

george harrison ceb1cebacebfcf8dcf83cf84ceb5 cf84cebf ceb1cebacf85cebacebbcebfcf86cf8ccf81ceb7cf84cebf cf84cf81ceb1ceb3cebfcf8dceb4ceb9
george harrison 161242083

Η επετειακή επανέκδοση του «All Things Must Pass» θα περιλαμβάνει 30 demos και 26 ακυκλοφόρητα τραγούδια.

Ο George Harrison ξεκίνησε τις ηχογραφήσεις του άλμπουμ «All Things Must Pass» μόλις έξι εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της διάλυσης των Beatles τον Απρίλιο του 1970.

Μέσα σε δύο ημέρες ηχογράφησε στο Studio Three των EMI Studios στην Abbey Road  τριάντα demos για το νέο – και άτιτλο μέχρι εκείνη τη στιγμή – άλμπουμ.

Την πρώτη μέρα, στις 26 Μαΐου 1970, ο George Harrison ηχογράφησε δεκαπέντε έχοντας τη συνοδεία του Ringo Starr και του παλιού φίλου του, μπασίστα Klaus Voormann, ξεκινώντας με το «All Things Must Pass». Την επόμενη μέρα, στις 27 Μαΐου 1970, ηχογράφησε μόνος άλλα δεκαπέντε τραγούδια με συμπαραγωγό Phil Spector.

Ενώ στο «All Things Must Pass» συμπεριλήφθηκε μια αξιοσημείωτη ποσότητα των ηχογραφήσεων, από το τριπλό άλμπουμ έμειναν εκτός τραγούδια που θα δουν τώρα για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.

Μια επετειακή έκδοση για τα 50 χρόνια από την κυκλοφορία του «All Things Must Pass» θα περιέχει και τα 30 demos, μεταξύ των οποίων 26 τραγούδια που δεν κυκλοφόρησαν ποτέ, καθώς και αρκετά τραγούδια όπου έμειναν εκτός του άλμπουμ, όπως τα «Cosmic Empire», «Going Down To Golders Green», «Dehra Dun», «Sour Milk Sea», «Om Hare Om» Window Window», «Beautiful Girl», «Mother Divine» και «Nowhere To Go».

Πέντε δεκαετίες μετά την ηχογράφηση του, το «Cosmic Empire» κυκλοφορεί για πρώτη φορά σήμερα και δίνει την ευκαιρία στο κοινό να ακούσει τον George Harrison να παίζει το τραγούδι στην ακουστική κιθάρα τη δεύτερη ημέρα των ηχογραφήσεων.

Το «Cosmic Empire» συνοδεύεται από ένα συναρπαστικό lyric video, σε παραγωγή της «Yes, Please», που ζωντανεύει τους κόσμους της φύσης και του σύμπαντος για τους οποίους τραγουδά ο George μέσα από μια σειρά από πολύχρωμα κολλάζ κινουμένων σχεδίων.

Το «Cosmic Empire» συμπεριλαμβάνεται μαζί με όλα τα demos καθώς και μια σειρά από outtakes στην επετειακή Super Deluxe Edition για τα 50 χρόνια του «All Things Must Pass» που θα κυκλοφορήσει στις 6 Αυγούστου από τις Capitol Records / UMe.

Μετά από δεκαετίες παραγωγής και αποκατάστασης με στοργή, το «All Things Must Pass» έχει περάσει από νέα μίξη από τις αρχικές κασέτες για ένα εκπληκτικό σετ επετειακών κυκλοφοριών που εκπληρώνει τη μακροχρόνια επιθυμία του George Harrison.

Σε παραγωγή του Dhani Harrison και μίξη του – βραβευμένου με τρία Grammy – Paul Hicks (The Beatles, The Rolling Stones, John Lennon), με το προϊόν που παράγεται από τον David Zonshine, η νέα μίξη αναβαθμίζει το άλμπουμ με ηχητικά.  Το «All Things Must Pass» είναι πιο φωτεινό, πιο γεμάτο και καλύτερο από ποτέ.

Το «All Things Must Pass – 50th Anniversary Edition» θα κυκλοφορήσει σε μία Super Deluxe Edition με 8 δίσκους LP βινυλίων 180gr ή 5CD + 1 Blu-ray audio disc που καταγράφει τις ηχογραφήσεις του 1970 μέσω 47 (42 ακυκλοφόρητων) demos και outtakes. Το Blu-ray επιτρέπει στους θαυμαστές να βιώσουν το κύριο άλμπουμ σε στερεοφωνικό ήχο υψηλής ποιότητας με μίξεις ήχου surround 5.1 και Dolby Atmos.

Η συλλογή περιέχει επίσης ένα όμορφο λεύκωμα 60 σελίδων με την επιμέλεια από την Olivia Harrison, στο οποίο συγκεντρώνονται αδημοσίευτες εικόνες και αναμνηστικά από την εποχή του άλμπουμ, χειρόγραφοι στίχοι, καταχωρήσεις ημερολογίου, σημειώσεις από το στούντιο, ολοκληρωμένες αναλύσεις κάθε τραγουδιού και πολλά άλλα. Περιλαμβάνει επίσης ένα αντίγραφο της αρχικής αφίσας του άλμπουμ.

Το «All Things Must Pass» θα κυκλοφορήσει σε πολλαπλές φυσικές και ψηφιακές εκδόσεις, όπως Deluxe Edition με 5 LPs ή 3 CDs που συνδυάζει το κύριο άλμπουμ με outtakes και αυτοσχεδιασμούς. Το κύριο άλμπουμ θα είναι διαθέσιμο σε 2 CDs, 3 LPs ή περιορισμένης έκδοσης τριπλό έγχρωμο βινύλιο.

«Από την 50η επέτειο της στερεοφωνικής μίξης του ομότιτλου τραγουδιού του θρυλικού άλμπουμ “All Things Must Pass” του πατέρα μου το 2020, ο αγαπητός μου φίλος Paul Hicks και εγώ συνεχίσαμε να ψάχνουμε μέσα σε βουνά από μπομπίνες για να αποκαταστήσουμε και να παρουσιάσουμε το υπόλοιπο αυτού του άλμπουμ στην εκτεταμένη έκδοση που βλέπετε και ακούτε μπροστά σας», λέει ο Dhani Harrison.

«Ήταν πάντα μια από τις επιθυμίες του πατέρα μου να δώσει πιο καθαρή ηχητική ποιότητα σε αυτό το άλμπουμ και ήταν κάτι στο οποίο εργαζόμασταν μαζί μέχρι το θάνατό του το 2001. Τώρα, 20 χρόνια αργότερα, με τη βοήθεια της νέας τεχνολογίας και την εκτεταμένη δουλειά του Paul Hicks έχουμε πραγματοποιήσει αυτήν την επιθυμία και σας παρουσιάζουμε αυτήν την πολύ ξεχωριστή επετειακή κυκλοφορία του ίσως μεγαλύτερου έργου του. Κάθε επιθυμία θα εκπληρωθεί», συνεχίζει.

Η επιρροή και το κύρος του «All Things Must Pass» μόνο μεγαλώνει κατά μήκος του μισού αιώνα από την αρχική του κυκλοφορία του, με αποκορύφωμα την είσοδο του άλμπουμ στο Grammy Hall of Fame και την ένταξή του το 2020 στη λίστα του «Rolling Stone» με τα «500 Καλύτερα Άλμπουμ Όλων των Εποχών».

ΠΗΓΗ