Jamiroquai: Διπλό βινύλιο για τα 25 χρόνια του «Travelling Without Moving»

jamiroquai ceb4ceb9cf80cebbcf8c ceb2ceb9cebdcf8dcebbceb9cebf ceb3ceb9ceb1 cf84ceb1 25 cf87cf81cf8ccebdceb9ceb1 cf84cebfcf85 travelling witho
Jamiroquai GettyImages 86097995

Το μήνυμα του άλμπουμ «Travelling Without Moving» των Jamiroquai είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Οι Jamiroquai ετοίμασαν μια επετειακή έκδοση για τα 25 χρόνια από την κυκλοφορία του τεράστια επιτυχημένου τρίτου άλμπουμ τους, «Travelling Without Moving».

Η έκδοση αυτή θα αποτελείται από ένα διπλό κίτρινο βινύλιο με ανανεωμένο εξώφυλλο και καινούργιες σημειώσεις από τον frontman και κύρια δύναμη του συγκροτήματος, Jay Kay.

Με την 17η Δεκεμβρίου να έχει οριστεί ως ημερομηνία κυκλοφορίας του βινυλίου από την Sony Music, αυτή η νέα έκδοση θα περιλαμβάνει το «Dimitri From Paris Remix Radio Edit» του «Cosmic Girl», το οποίο μέχρι πρότινος ήταν διαθέσιμο σε περιορισμένα αντίτυπα φυσικής μορφής από την εταιρεία του Dimitri From Paris, Le-Edits Records.

Στην επερχόμενη έκδοση θα συμπεριλαμβάνεται και ένας κωδικός για το ψηφιακό download του άλμπουμ.

Το «Travelling Without Moving» κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 1996 και παραμένει ένα από τα πιο αναγνωρισμένα άλμπουμ του Jamiroquai, ενώ θεωρείται το πιο επιτυχημένα funk άλμπουμ όλων των εποχών, με πωλήσεις άνω των 8 εκατομμυρίων παγκοσμίως.

Ο τίτλος «διαχρονικά κλασικό» περιγράφει επακριβώς τη δουλειά αυτή, στην οποία πρωταγωνιστούν τραγούδια υψίστης σημασίας για τη funk μουσική όπως το «Virtual Insanity» και φυσικά το «Cosmic Girl», το οποίο εκτόξευσε το συγκρότημα σε παγκόσμια επίπεδα επιτυχίας και το κατέστησε ως μία από τις πιο επιτυχημένες και σημαντικές μπάντες της Βρετανίας.

Σήμερα, μετά από 25 χρόνια από τότε που το γκρουπ μπήκε στο στούντιο για να δημιουργήσει αυτό το άλμπουμ, η έμπνευση και το μήνυμα του «Travelling Without Moving» βρίσκουν τη θέση τους στη σημερινή πραγματικότητα και ίσως να έχουν μεγαλύτερη σημασία πλέον.

Αν λάβουμε υπόψη ότι γράφτηκε σε μια περίοδο που το διαδίκτυο δεν ήταν τόσο εδραιωμένο, μια δεκαετία πριν τα social media γίνουν καθρέφτης της κοινωνίας μας, όπου τα smartphones ήταν κάτι εξωπραγματικό που βλέπαμε μόνο σε ταινίες φαντασίας, το ρεφρέν του «Virtual Insanity» φαντάζει προφητικό: «Το μέλλον είναι φτιαγμένο από εικονική παραφροσύνη τώρα / Πάντα φαίνεται να, κυβερνάται από αυτή την αγάπη που έχουμε / Για την άχρηστη, στριμμένη, νέα τεχνολογία μας / Ω, τώρα δεν υπάρχει ήχος – γιατί όλοι ζούμε κάτω από τη γη».

Όπως ο Jay Kay αναφέρει στις απίστευτα διορατικές του σημειώσεις μέσα στο άλμπουμ: «Ο κόσμος έχει αλλάξει, τρομακτικές στρατιωτικές μηχανές τεχνητής νοημοσύνης, ανόητοι δισεκατομμυριούχοι, ένας κόσμος που κυριαρχείται από τεράστιες εταιρίας τεχνολογίας».

«Δεν είμαι σίγουρος αν πάμε μπροστά, καθώς φαίνεται να γυρνάμε πολύ πίσω σε πολλούς τομείς και δεν βλέπω σε χίλια χρόνια από τώρα να υπάρχει ο πλανήτης όπως τον ξέρουμε, μετά από τόση μεγάλη μόλυνση και πλήρη καταστροφή δασών και ωκεανών. Σπαταλάμε φυσικούς πόρους για την ενδυνάμωση καταστροφικών πολεμικών όπλων, για χάρη ανούσιων τυραννικών καθεστώτων από διεφθαρμένους ηγέτες», συνεχίζει.

Και κλείνει άψογα το σημείωμά του με τη φράση: «Τελικά φαίνεται πιο πιθανό το να “Ταξιδεύουμε Χωρίς Να Κινούμαστε”».

Μέχρι και σήμερα, ο ήχος του συγκροτήματος είναι χωρίς αμφιβολία μοναδικός και αποτελεί μεγάλη έμπνευση για καλλιτέχνες όπως οι Dua Lipa, Thundercat, J Dilla, Madlib, Justice, Tyler the Creator και Calvin Harris, μεταξύ άλλων.

Το «Travelling Without Moving» των Jamiroquai έχει γίνει πολυπλατινένιο και χρυσό σε πολλές χώρες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το άλμπουμ και τα singles του έχουν αποσπάσει συνολικά 10 υποψηφιότητες για βράβευση, μεταξύ των οποίων τέσσερις υποψηφιότητες στα MTV VMA του 1997, καθώς και ένα βραβείο Grammy στην απονομή του 1998 στην κατηγορία «Καλύτερη Pop Ερμηνεία από Ντουέτο Ή Γκρουπ με Φωνητικά».

Για τον εορτασμό της 25ης επετείου του «Travelling Without Moving», το πρωτοποριακό και εντυπωσιακό βίντεο για το «Virtual Insanity» αναβαθμίστηκε σε 4K ποιότητα ώστε να το απολαύσουν οι θαυμαστές τους από το επίσημο κανάλι των Jamiroquai στο YouTube.

[embedded content]

Το tracklist

SIDE A
1. Virtual Insanity
2. Cosmic Girl
3. Use the Force
4. Everyday

SIDE B
1. Alright
2. High Times
3. Drifting Along
4. Didjerama

SIDE C
1. Didjital Vibrations
2. Travelling Without Moving
3. You Are My Love
4. Spend a Lifetime

SIDE D
1. Do You Know Where You’re Coming From?
2. Funktion (Ruff Mix)
3. Cosmic Girl (Dimitri From Paris Remix Radio Edit)

ΠΗΓΗ