Η νόσος των χαρισματικών ανθρώπων

9437589435435544
28822012 148439732639528 1202892294 o

Τελευταία όλο και περισσότεροι μιλούν ανοιχτά για το πρόβλημα που έχουν με τα σκαμπανεβάσματα στη διάθεσή τους, για διπολική διαταραχή για επεισόδια μανιοκατάθλιψης.

Οι αλλαγές στη συμπεριφορά που εμφανίζουν και βιώνουν με μεγάλη δυσφορία, στα επίπεδα του πόνου είναι ένα πρόβλημα που τους αποκόπτει από την καθημερινότητα και τους αναγκάζει να κλειστούν στον εαυτό τους με ολέθριες συνέπειες.

Τα επεισόδια είτε είναι υπερβολική χαρά και ευεξία, είτε αυξημένη διάθεση για καυγάδες και διαπληκτισμούς, είτε αναίτια νωχελικότητα πρέπει να αντιμετωπιστούν από ειδικούς, αφού η απουσία διάγνωσης και θεραπείας, χωρίς να σημαίνει το “θεραπεία” χάπια, μπορεί να οδηγήσει μέχρι και απόπειρες αυτοκτονίας.

Οι ψυχικές ασθένειες έχουν αυξηθεί δραματικά στο δυτικό κόσμο, με νο1 πρόβλημα την κατάθλιψη, την αυπνία και τις κρίσεις πανικού να ακολουθούν. Ενώ ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι και το ποσοστό των αυτοκτονιών τα τελευταία 3 χρόνια.

Το ενδιαφέρον από τις πιο πρόσφατες έρευνες είναι η ηλικία που αρχίζουν και εμφανίζονται τα συμπτώματα, ενώ παλαιότερα εμφανιζόταν μετά τα 30, πλέον ο μέσος όρος έχει πέσει στα 24.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι ψυχικές ασθένειες χτυπούν περισσότερο τους χαρισματικούς ανθρώπους, τους υπερδραστήριους και αυτούς που έχουν κάποιο έμφυτο ταλέντο σε κάποια τέχνη ή επιστήμη.

Δεν είναι λίγοι οι διάσημοι που βγήκαν προς τα έξω μιλώντας για το πρόβλημα τους με τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Kanye West.

Η έγκαιρη διάγνωση είναι σωτήρια πάντως και οι γιατροί επιμένουν πως πρέπει να διαβάζουμε τα σημάδια στη συμπεριφορά μας που μαρτυρούν κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

 

ΠΗΓΗ www.e-radio.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *