Olivia Rodrigo: «Έγραφα τραγούδια για χωρισμούς πριν αποκτήσω αγόρι»

olivia rodrigo ceadceb3cf81ceb1cf86ceb1 cf84cf81ceb1ceb3cebfcf8dceb4ceb9ceb1 ceb3ceb9ceb1 cf87cf89cf81ceb9cf83cebccebfcf8dcf82 cf80

«Πάντα είχα εμμονή με αυτό το συναίσθημα».

Η Olivia Rodrigo έχει γράψει και ερμηνεύσει μερικές από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες επιτυχίες της φετινής χρονιάς και πολλές από αυτές πραγματεύονται έντονα συναισθήματα και στενοχώριες.

Αλλά σε ηλικία μόλις 18 ετών, η Olivia Rodrigo λέει σε συνέντευξή της στην Tracy Smith κια στην εκπομπή «CBS Sunday Morning» ότι είναι πρόκληση και διασκέδαση να γράφει τραγούδια για τα συναισθήματά της.

Το πρώτο single της Olivia Rodrigo, «Drivers License», ήταν για ένα διάστημα το τραγούδι με τα περισσότερα streams στον πλανήτη. Επικεντρώνεται σε μία έφηβη που παίρνει το δίπλωμα οδήγησης την ίδια μέρα που χάνει τον έρωτα της ζωής της. Η νεαρή pop star λέει ότι το τραγούδι έχει τις ρίζες του στην πραγματική ζωή και θυμάται τον δικό της χωρισμό.

«Ήμουν ένα 17χρονο κορίτσι που περνούσε την πρώτη του πραγματική ερωτική απογοήτευση. Αλλά νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι πιστεύουν, ακούγοντας τη μουσική μου, ότι είμαι πραγματικά ένας θλιμμένος, καταθλιπτικός άνθρωπος και αυτό δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Έχει πλάκα να γράφω για τέτοια πράγματα», διευκρινίζει.

Η Olivia Rodrigo σημειώνει ότι αν έγραφε μόνο για το πώς «πηγαίνω να πάρω τον παγωμένο latte μου κάθε πρωί, κανείς δεν θα το άκουγε». «Δεν θα ήταν ενδιαφέρον. Επομένως, αυτά είναι τα συναισθήματα που πραγματικά συγκινούν και μιλούν για τις ανθρώπινες εμπειρίες με τρόπο αποτελεσματικό», τονίζει.

Επίσης παραδέχεται ότι έχει εμμονή με τα τραγούδια για χωρισμούς από τότε που ήταν αρκετά μεγάλη για να γράψει τα δικά της τραγούδια.

«Έγραφα τραγούδια για χωρισμούς πριν αποκτήσω αγόρι, ειλικρινά. Πάντα είχα εμμονή με αυτό το συναίσθημα. Και νομίζω ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο οδυνηρό, για έναν άνθρωπο, από αυτό το συναίσθημα της απώλειας», εξηγεί.

Olivia Rodrigo

Η προσέγγισή της έχει αποτέλεσμα. Το πρώτο της άλμπουμ, «Sour», έκανε ντεμπούτο την περασμένη άνοιξη στο Νο. 1 των charts και αποθεώθηκε από τους κριτικούς. Επίσης εμφανίστηκε στο «Saturday Night Live» και επιλέχθηκε από τον Λευκό Οίκο για να συμβάλει στην ενίσχυση των προσπαθειών εμβολιασμού κατά του COVID-19.

Η εκπομπή «CBS Sunday Morning» επισκέπτεται επιπλέον το πατρικό σπίτι της Olivia Rodrigo και την κρεβατοκάμαρα στην οποία έγραψε πολλά από τα τραγούδια της, για να αποκτήσει εικόνα για τη μουσική της, την οικογενειακή ζωή της και τα κίνητρα της τραγουδίστριας.

Η Olivia Rodrigo λέει ότι η εμπειρία της συμμετοχής της στις τηλεοπτικές σειρές «Bizaardvark» και «High School Musical: The Musical: The Series» της Disney σε νεαρή ηλικία τη βοήθησε να αποκτήσει την αυτοπεποίθηση να εμφανίζεται μπροστά σε ανθρώπους που δεν γνώριζε και παράλληλα να εκφράζει τα συναισθήματά της.

Επιπλέον αναγνωρίζει ότι οι γονείς της και ο ψυχολόγος της τη βοήθησαν να παραμείνει συγκεντρωμένη σε μια εποχή που έχει μεγάλη ζήτηση.

«Δεν είχα αρχίσει πραγματικά να πηγαίνω σε ψυχολόγο μέχρι τα 16 μου και αυτή ήταν μια πραγματικά μεγάλη, καθοριστική στιγμή για τη ζωή μου. Και έμαθα τόσα πολλά για τον εαυτό μου. Και είναι ένα πραγματικά υπέροχο πράγμα που νομίζω ότι όλοι πρέπει να κάνουν», σχολιάζει.

«Και οι γονείς μου ήταν πραγματικά υποστηρικτικοί. Αλλά νομίζω ότι μερικές φορές υπάρχει ένα στίγμα. Μερικές φορές οι άνθρωποι λένε: “Δεν το χρειάζεσαι αυτό. Έχεις τόσα πολλά. Η ζωή σου είναι τόσο υπέροχη. Ποια είναι τα προβλήματά σου;”. Επειδή δεν είναι ένα πρόβλημα ενηλίκων, που δεν χρειάζεται να πληρώσεις ακόμα φόρους ή οτιδήποτε άλλο, δεν σημαίνει ότι δεν πονάει», προσθέτει.

ΠΗΓΗ