ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΙΑΣ ΑΓΝΩΣΤΗΣ

notepad 1558811 340 1
received 568410720945359

Η ζωή δε μου τα έφερε εύκολα. Υπήρξαν μέρες που ήθελα να κλάψω, να ουρλιάξω, να τα σπάσω όλα να χαθώ! Δεν είχα κάποιον δίπλα μου να του μιλήσω, να του πω. Ένιωθα χαμένη,μόνη. Το δωμάτιο μου μικρό, πνιγμένο από βιβλία που ούτε και έχω αγγίξει. Εξάλλου δεν έχω την όρεξη να κάνω οτιδήποτε. Αλήθεια τι τα θέλω τόσα βιβλία; Α,ναι..Κληρονομιά από μια θεία μου που είχε μανία με τι διάβασμα. Πάντα απορούσα. Τόσα της έτυχαν, πως είχε την όρεξη να διαβάζει; Ποτέ δεν το κατάλαβα ..Εγώ δεν έχω όρεξη ούτε μπάνιο να κάνω. Κάποιοι θα το ονόμαζαν κατάθλιψη,εγώ το λέω ακεφιές,μόνιμες ακεφιές.

Πάλι βρέχει,αλλά και να μην έβρεχε πάλι δεν θα έβγαινα. Μα τι να βγω να κάνω εκεί έξω; Τους σιχάθηκα.. Ρίχνω μια γρήγορη ματιά γύρω. Βιβλία,βιβλία και σκόνη. Εστιάζω στο τραπεζάκι,όχι ακριβώς στο τραπεζάκι μα πάνω στο αντικείμενο που έχει.. Ένα τετράδιο.. Ροζ,με χρωματιστές πεταλούδες.. Το μόνο χρώμα εδώ μέσα.. Δες τώρα που το σκουλήκι τρύπωσε στο μυαλό μου. Το σκουλήκι της γραφής.. Αυτή η τρελή,μανιώδης θεία μου με το διάβασμα και τη γραφή πάντα με ζάλιζε.. Μου έλεγε΄΄Ότι και να σκέφτεσαι να το γράφεις ,αγαλλιάζεις ΄΄..Μπα μωρέ..Άστο ίσως αύριο..

ΔΕΥΤΕΡΑ

Ουφ,ξημέρωσε επιτέλους,μα τι νύχτα κι αυτή..Σκέψεις,σκέψεις..Τι κάνουμε και σήμερα;Μουντή μέρα,συννεφιασμένη,θα βρέξει..Πάλι το βλέμμα μου εστιάζει στο ροζ τετράδιο. Κάνω να το πιάσω..Το ανοίγω..Κενές , άσπρες σελίδες,άδειες.. Αναζητούν ίσως κι αυτές κάποια παρέα,κάποιες λέξεις..Γιατί όχι; Μα και τι να γράψω; Σηκώνομαι,φτιάχνω καφέ και συνεχίζω να το κοιτάζω. Ρίχνω μπόλικο καφέ στη μεγάλη χριστουγεννιάτικη κούπα μου,κάθομαι στο τραπέζι και τι να δω;κρατώ το ροζ τετράδιο..Αρπάζω γρήγορα ένα μολύβι και ξεκινάω να γράφω μανιωδώς, ότι σκέφτομαι,ότι νιώθω,ότι θέλω,ότι ελπίζω,ότι φοβάμαι, ότι με ανησυχεί..Δεν θέλω να φάω,θέλω να γράφω..Δε θέλω να σταματήσω,θέλω να γράφω. Σηκώνω το κεφάλι μου,η ώρα 10 το βράδυ..Αλήθεια τώρα; Πως πέρασε η ώρα; Καληνύχτα τετράδιο

ΤΡΙΤΗ

Σηκώνομαι γρήγορα,φτιάχνω καφέ και κάθομαι στο γνωστό τραπέζι.. Ανοίγω το τετράδιο και ξεκινώ.. Σήμερα γράφω,γράφω για τα όνειρα που είδα και για τον ανήσυχο ύπνο που είχα..Προσπαθώ να τα αναλύσω,γράφω σενάρια

ΤΕΤΑΡΤΗ

08:00 το πρωί και νιώθω πως χόρτασα ύπνο..Σήμερα θα σηκωθώ,θα πλυθώ,θα χτενιστώ,θα πιω καφέ μαζί με το τετράδιο. Δεν θέλω να γράψω,νιώθω ήρεμη. Νύχτωσε κι ακόμα το κοιτώ..Καληνύχτα..

ΠΕΜΠΤΗ

08:00 το πρωί!Πάλι;Και χαμογελάω..Κοιτάζω γύρω μου,το χάος,σκόνη,ακαταστασία..Πλύθηκα,χτενίστηκα,ήπια καφέ,καθάρισα..Ξεσκόνισα ένα-ένα τα βιβλία..Δίπλα μου το ροζ μου τετράδιο. Δεν έχω πολλά να γράψω,παρά μόνο πως καθάρισα το σπίτι μου και πλύθηκα..Μήπως με βοήθησε αυτό το μικρό βιβλίο; Θα το σκεφτώ το βράδυ πριν κοιμηθώ..Καληνύχτα..

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ξύπνησα σε ένα πεντακάθαρο σπίτι..Ήμουν ήρεμη,ανάλαφρη,γελαστή..Έκανα ένα ντουζ,έφτιαξα έναν υπέροχο καφέ και το απολαμβάνω παρέα με το καινούργιο μου βιβλίο..Θα περάσω το Σαββατοκύριακο μου γράφοντας την ανάλυση του βιβλίου μου..Καληνύχτα καινούργια μου εαυτέ..Σε αγαπώ..

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.