Top 10: Αυτά είναι τα δέκα πιο αγαπητά ζώα του κόσμου

top 10 ceb1cf85cf84ceac ceb5ceafcebdceb1ceb9 cf84ceb1 ceb4ceadcebaceb1 cf80ceb9cebf ceb1ceb3ceb1cf80ceb7cf84ceac ceb6cf8eceb1 cf84cebf

Το ζωικό βασίλειο θεωρείται μαγικό, καθώς τα όντα που το αποτελούν ασκούσαν πάντοτε γοητεία στους ανθρώπους.

Το πώς λειτουργούν τα ζώα, πώς ζουν, πώς σκέφτονται και πώς αναπαράγονται αποτελεί διαρκώς τεράστιο ζήτημα για τον άνθρωπο, που προσπαθεί αενάως να εξηγήσει όλα τα μυστήρια γύρω από το θέμα. Διότι τα ζώα ζουν μαζί μας, μας συντροφεύουν, είναι φίλοι μας και μας αγαπούν – όπως τα αγαπάμε κι εμείς. Ας δούμε αναλυτικά ποια είναι τα δέκα πιο αγαπητά ζώα στους ανθρώπους:

Σκύλος

Ο σκύλος είναι το κατοικίδιο που αγαπούν να έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Ο σκύλος θεωρείται ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, είναι πιστός, αγαπάει και εκδηλώνει την αγάπη του. Θεωρείται ακόμα και θεραπευτικός σε συγκεκριμένες ασθένειες, ενώ θεωρείται επίσης πολύ έξυπνο πλάσμα. Είναι, τέλος, δεδομένο πως κάθε σκύλος προσφέρει στον άνθρωπό του την ψυχολογική υποστήριξη που χρειάζεται.

Picture13

Γάτα

Από κοντά με τον σκύλο, πάει η γάτα, ως το δεύτερο πιο αγαπητό ζώο του κόσμου. Η γάτα που πολύ έχουν ως κατοικίδιο ανήκει στα αιλουροειδή, θεωρείται ζώο υψηλής νοημοσύνης και έντονης προσωπικότητας. Δεν είναι τυχαίο πως αρκετοί αρχαίοι λαοί λάτρευαν τις γάτες ως θεότητες. Στις γάτες αρέσει η ανεξαρτησία τους, ενώ θεωρούνται «επτάψυχες» καθώς μπορούν να τα βγάζουν πέρα εν μέσω πολλών κινδύνων.

Picture14

Λύκος

Στην τρίτη θέση της λίστας με τα πιο αγαπητά ζώα συναντάμε τον λύκο, που για κάποιους πολιτισμούς συμβολίζει το πνεύμα της κοινότητας. Οι λύκοι ζουν σε αγέλες, των οποίων η δομή μοιάζει με τις ανθρώπινες κοινωνίες. Οι λύκοι είναι σαρκοφάγα ζώα και παρά την… παράδοση που τους θέλει να είναι οι «κακοί» του παραμυθιού, οι άνθρωποι εκτιμούν το πόσο ξεχωριστά πλάσματα είναι.

Picture15

Δελφίνι

Το δελφίνι είναι το πρώτο από τα πλάσματα της θάλασσας που συναντάμε στη λίστα, αλλά δεν είναι ψάρι. Αντίθετα, είναι θηλαστικό ζώο, που διακρίνεται για τα συναισθήματα που αναπτύσσει και την ιδιοφυΐα του. Είναι γνωστό ότι τα δελφίνια επικοινωνούν μεταξύ τους με βάση τους διαφορετικούς ήχους που βγάζουν – ότι έχουν δηλαδή τη δική τους γλώσσα.

Picture16

Τίγρης

Ακόμα μία έκπληξη στη λίστα με τα πιο αγαπημένα ζώα, καθώς η τίγρης είναι ένα άγριο ζώο, επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα του ανθρώπου. Η τίγρης ήταν ιερό ζώο για διάφορες θρησκείες ανά τον κόσμο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στις μέρες μας, το ζώο απειλείται με εξαφάνιση.

Picture17

Πιγκουίνος

Υπάρχουν πολλά είδη πιγκουίνων, όλα εξίσου συμπαθητικά, όμως για να είμαστε ειλικρινείς όταν οι περισσότεροι άνθρωποι αναφέρονται σε αυτούς, έχουν στο μυαλό τους τους αυτοκρατορικούς πιγκουίνους που ζουν στην Αρκτική. Οι πιγκουίνοι είναι πουλιά που δεν μπορούν να πετάξουν, αλλά μπορούν να κολυμπήσουν. Με το «αστείο» τους βάδισμα είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς σε μικρούς και μεγάλους.

Picture18

Λιοντάρι

Ο βασιλιάς των ζώων είναι το λιοντάρι και παρότι είναι ένα από τα πιο τρομακτικά όντα της Γης, είναι επίσης και πολύ αγαπητό. Η ομορφιά του, το κύρος που αποπνέει ως ζώο προκαλεί τον θαυμασμό και των ανθρώπων που το αγαπούν και το σέβονται. Η τεράστια επιτυχία της Disney με τον βασιλιά των λιονταριών, έχει συμβάλει επίσης σε αυτό!

Picture19

Άλογο

Από τον… Βουκεφάλα του Μεγαλέξανδρου μέχρι τα άλογα των cow boys της Δύσης, το άλογο παίζει σπουδαίο ρόλο για τον άνθρωπο εδώ και χιλιάδες χρόνια. Δένεται μαζί του και το θεωρεί φίλο και σύντροφο, ακόμα και στη μάχη. Είναι ένα από τα πιο όμορφα ζώα του κόσμου και ένα από τα πιο χρήσιμα, ενώ σήμερα, οι σημαντικότεροι εκτροφείς του κόσμου εκτρέφουν άλογα με αξία που αποτιμάται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Picture20

Αλεπού

Η πονηρή αλεπού δεν θα μπορούσε να λείπει από μια λίστα με τα πιο αγαπητά ζώα στον κόσμο. Πιο μικρόσωμες και πιο ευκίνητες από τους λύκους, αυτά τα ζωάκια με την πλούσια γούνα μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε περιβάλλον και συναντώνται και στις 5 ηπείρους. Μια αλεπού εξάλλου μπορεί να έχει γούνα ανοιχτή ή σκούρα πορτοκαλί, λευκή ή γκρίζα, ενώ τα χαρακτηριστικά μουστάκια και τα μυτερά αυτιά της είναι το σήμα κατατεθέν της.

Picture21

Πάντα

Το τεράστιο μαύρο και λευκό ζώο που συναντάμε στην Ασία είναι το δέκατο πιο αγαπητό ζώο στον κόσμο. Θεωρείται φιλικό, έξυπνο και ευαίσθητο ζώο, που αναπτύσσει σχέσεις με τους ανθρώπους, ενώ συχνά συμπεριφέρεται όπως ο άνθρωπος στις σχέσεις του με τα άλλα ζώα του είδους του.

Picture22

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *